Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Az év végéig elkészülhet a Vajdasági RTV új székháza

2019.09.06
16:02
2020.01.31
18:37
Forrás
Pannon RTV
Az év végéig befejezik a Vajdasági RTV új székházát és a tervek szerint az első rádióműsorokat is elindítják az új épületből. Az építkezést meglátogatta Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke.
Pannon RTV/Juhász Géza

A Vajdasági RTV új székházának felépítése két és fél évvel ezelőtt kezdődött. Először a régi, lebombázott épület maradványait takarították el, majd ezt követően annak helyére egy teljesen új, korszerű épületet kezdtek el építeni.

Igor Mirović, elnök, Tartományi Kormány: „Novemberben már egy befejezett épületünk lesz. Ami az építkezési munkálatokat illeti, valamennyivel több mint 3 milliárd 200 millió dinárba kerültek. Jelenleg folyamatban van a berendezések megvásárlására irányuló közbeszerzés is. 550 millió dinárt fordítunk a televíziós, illetve stúdióberendezésekre és egyéb szükséges dolgokra, amelyeket a jövőben a Vajdasági RTV munkatársai használnak majd és amelyek nélkülözhetetlenek a legkorszerűbb műsorsugárzáshoz.” 

Pannon RTV/Juhász Géza

Az első rádióműsorok a tervek szerint már novemberben elindulhatnak az új épületből, amikor is az Újvidéki Rádió fennállásának 70-dik születésnapját ünnepli majd. De megtörténhet az is, hogy néhány napot csúszik ez a terv, az épületbe való beköltözés ugyanis már önmagában komoly kihívást jelent – mondta el Miodrag Koprivica, a Vajdasági RTV vezérigazgatója: „Egy ilyen épületet nem lehet egy szempillantás alatt beüzemeltetni. Az átköltözés fázisokban fog történni. Nem lehet a jelet csak úgy megszüntetni és ugyanabban az időben egy másik helyről elindítani, egyszerre mindenkit átköltöztetni és elvárni, hogy új berendezésekkel és főként új technológiával dolgozzanak. Képzésekre is szükség lesz.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A Vajdasági RTV új székházának felépítését és felszerelését a szerb kormány, a tartomány, valamint az újvidéki önkormányzat közös erővel valósítja meg. Igor Mirović mellett Nedeljko Kovačević, a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság igazgatója és Dragana Milošević, tartományi művelődési titkár is megnézte az építkezés helyszínét.

Vajdasági RTV
épület
építkezés
Miodrag Koprivica
Igor Mirović

Most

17:57, Frissítve: 18:04

Elhunyt 14 beteg, 5 255 új eset

5 255 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában Szerbiában. 13 ezer tesztet végeztek el. A kór következményében 14-en életüket vesztették.
17:46, Frissítve: 17:54

Harcok Ukrajna déli és keleti részén

Az orosz erők teljes ellenőrzésük alá vonták a Donyeck régióban fekvő Piszki falut – idézte az Interfax hírügynökség az orosz védelmi minisztériumot.

Népszerű