Ugrás a tartalomra
idősek világnapja
illusztráció

Az idősek világnapját ünnepelték Szabadka főterén

2017-09-29
13:18
2017-09-29
18:21
Forrás
Pannon RTV
Október elsején világszerte fokozott figyelmet fordítanak az idősekre.

Az ENSZ közgyűlése 91-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez alkalomból ma Szabadka főterén különböző egészségügyi vizsgálatokat szervezett a Caritas. A rendezvényen több intézmény, valamint az Egészségügyi Középiskola tanulói is részt vettek.

idősek világnapja

Ric Gábor, igazgató, Caritas Szabadka: „Ez egy városi megemlékezés, ahova meghívunk minden olyan intézményt, szervezetet, aki valamilyen segítséget nyújt az idősek számára. Az időseknek pedig, akik ide eljönnek, alkalmuk van megmérni koleszterinszintjüket, vércukorszintjüket, vérnyomásukat, illetve információkat kapnak arról, hogy milyen segítséghez tudnak, melyik szervezetnél, intézménynél jutni.”

 

idősek világnapja
Szabadka
október elseje

Most

20:20, Frissítve: 20:26

Magyarul csak a Semmi lesz Óbecsén

Elkezdődött a 62. Májusi Játékok, a gyermek- és ifjúsági színjátszók nemzetközi fesztiválja Óbecsén. A Fabula Rasa Színjátszó Grund Semmi című ifjúsági előadása kedden 18:15-kor lesz műsoron.
19:10, Frissítve: 20:29

A Tisza vízállása 374 centiméter Zentánál

Ez a szint teljesen átlagosnak mondható ebben az időszakban, áradástól nem kell tartani - mondják az illetékesek. A víz szintje 15-20 centimétert emelkedhet az elkövetkező napokban az esőzések miatt.
17:23

A méhek világnapja

Az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet arra figyelmeztet, hogy a beporzók számának és sokféleségének csökkenése katasztrofális következményekkel járhat táplálkozásunkra nézve.

Népszerű