Ugrás a tartalomra
illusztráció

Az idősek világnapját ünnepelték Szabadka főterén

2017.09.29
13:18
2017.09.29
18:21
Forrás
Pannon RTV
Október elsején világszerte fokozott figyelmet fordítanak az idősekre.

Az ENSZ közgyűlése 91-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez alkalomból ma Szabadka főterén különböző egészségügyi vizsgálatokat szervezett a Caritas. A rendezvényen több intézmény, valamint az Egészségügyi Középiskola tanulói is részt vettek.

idősek világnapja

Ric Gábor, igazgató, Caritas Szabadka: „Ez egy városi megemlékezés, ahova meghívunk minden olyan intézményt, szervezetet, aki valamilyen segítséget nyújt az idősek számára. Az időseknek pedig, akik ide eljönnek, alkalmuk van megmérni koleszterinszintjüket, vércukorszintjüket, vérnyomásukat, illetve információkat kapnak arról, hogy milyen segítséghez tudnak, melyik szervezetnél, intézménynél jutni.”

 

idősek világnapja
Szabadka
október elseje

Most

08:36, Frissítve: 09:00

Legyen kéznél az esernyő!

Változékony és általában felhős idő lesz a hét nagy részében. Ma még 12, holnap 14 fok lesz, azután némileg magasabb hőmérsékleteket mérhetünk, szerdától 18 fok körül vagy afelett alakulnak a maximumok.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!