Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Az illegális kutyamenhelyen kínozta és éheztette az állatokat

2020.11.17
16:34
2020.11.18
07:28
Forrás
Pannon RTV
Brutális kutyakínzásokról rögzített amatőr felvételeket tett közzé tegnap este a szabadkai Subotičke Njuškice állatvédő egyesület.

A videók és a fényképek szerintük azt bizonyítják, hogy egy bizonyos Čedo Šinter gúnynevű férfi kínozza és éhezteti az állatokat, illegális kutyamenhelyet üzemeltet, kutyakiképzéssel, sőt ebek gyógyításával is foglalkozik, mindenféle állategészségügyi képesítés nélkül. Az állatvédők már többször is feljelentést tettek ellene a szabadkai Alapfokú Ügyészségen.

A Subotičke Njuškice állatvédő egyesület önkéntesei és a polgárok által hétfőn készített felvételekből jól kivehető, amint egy kamionból kutyaugatás hallatszik, vérző és sérült ebekkel van tele a jármű.

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Čedo Šinter állítólag az egykori szabadkai városi kutya menhely vezetője volt, innen ered a gúnyneve. Az állatvédők szerint Szabadka belvárosában, az Újfalu Helyi Közösség területén, valamint több más helyen is üzemeltette a saját illegális kutyamenhelyét, ahol kínzással, veréssel és éheztetéssel próbálta idomítani a kutyákat. Szomszédai folyamatos panaszai és feljelentései miatt hétfőn a Gaj utcán keresztül egy kisteherautóval próbálta meg elszállítani az általa befogott kutyákat, amikor az állatvédők tetten érték és kérdőre vonták. Később többen követték, útja egy bérelt tavankúti tanyára vezetett.

Hétfő este, amikor a tavankúti erdő mélyében fekvő tanyára megérkeztek a szabadkai állatvédők, 15 fajtatiszta, de csontsovány, elhanyagolt, és ütések nyomait magukon hordozó kutyára leltek. Ki voltak éheztetve, nem volt vizük, nem volt élelmük egyáltalán. A kutyák nagyon rossz állapotban vannak, és most megpróbálják őket megmenteni.

Pannon RTV/Huszár Krisztián

A kutyák mentése ottjártunkkor is zajlott, mások mellett a szabadkai Anima és a Subotičke Njuškice közreműködésével. A kiéheztetett, jobb sorsra érdemes, értékes ebek nem győzték falni a friss kenyeret. A szabadkai Afrodita Marković hétfő délután az elsők közt követte Čedo Šinter kutyákkal teli kisteherautóját, és miután felfedezte a tanyát, azonnal értesítette a rendőrséget. „Ez borzalmas látvány volt. Nem is tudom, hogy fejezzem ki magam. Teljesen embertelen, nem is tudom milyen szót használjak. Elborzadtam. A kutyákat a kisteherautóból szó szerint a fülüknél és lábuknál fogva rángatták ki, és egy fészerbe dobálták be őket. Láncokkal verték őket.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Több kutya a kimentésekor is vérzett. Horváth Betty, a Subotičke Njuškice állatvédő egyesület önkéntese szerint a szóban forgó személy úgy próbálta kiképezni a kutyákat, hogy kínozta őket. Az állatvédők kihívták a rendőrséget a tavankúti tanyára. „Mikor a rendőrök bejöttek a telekre, és meglátták, hogy itt milyen körülmények között vannak tartva a kutyák, akkor felhívták az ügyészséget, és az ügyeletes rendőrnyomozók jöttek ki helyszínelni. A helyszínelés után közölték velünk, hogy tovább majd az ügyészségtől, illetve az állatvédelmi felügyelőségtől fog függni, hogy mi lesz a kutyák sorsa, de hogy mi saját magunk nem vehetjük el a kutyákat.”

Mivel kedd délutánig nem történt előrelépés az ügyben, önkéntesek megkezdték a kutyák mentését. Čedo Šinter egyelőre szabadlábon van. Gondatlan állattartás miatt vonhatják felelősségre a hatóságok - mondják az állatvédők.

kutya
kutyamenhely
állatkínzás
éheztetés

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.