Ugrás a tartalomra

Az illetékes tartományi titkár elégedett a szabadkai főiskolákban tapasztaltakkal

2017.07.07
11:38
2017.10.04
12:02
A felsőoktatási és tudományügyi tartományi titkár meglátogatta az összes helyi felsőoktatási intézményt, a Diákközpontot, valamint ezek vezetőit.

A gondok ellenére elégedett a szabadkai főiskolákban tapasztaltakkal – nyilatkozta Zoran Milošević. A felsőoktatási és tudományügyi tartományi titkár meglátogatta az összes helyi felsőoktatási intézményt, az Egyetemista Központot, valamint ezek vezetőit.

A következő tanévre való beiratkozásról, munkatervekről egyeztetett a szabadkai intézményvezetőkkel, valamint szóba került az is, hogyan tudják fejleszteni a tudomány, a felsőoktatási rendszer, illetve a gazdasági szféra közötti kapcsolatot.

Zoran Milošević, felsőoktatási és tudományügyi tartományi titkár: „Többé-kevésbé rávilágítottunk néhány gondra, azokra, amelyek már régóta húzódnak, és együtt oldhatunk meg. Mikor azt mondom, hogy régóta húzódó, mindig a színvonalért, a mennyiségért és a folytonosságért küzdünk, mint ahogyan azt gyakran hangoztatom. Természetesen fontos, hogy minél jobbak legyünk a beiratkozás időszakában, amikor az egyetemekről és a felsőfokú iskolákról van szó.”

Az illetékes kiemelte: a tartomány tavaly 2, idén pedig 4 millió dinárral támogatja a szabadkai Egyetemista Központot, illetve annak felújítását.  Ranko Čuljković, igazgató, Egyetemista Központ, Szabadka: „A tartományi kormány biztosította az eszközöket az első emelet, illetve a fürdőszoba felújítására. Így, a szabadkai Egyetemista Központ sokkal nagyobbra emeli a bentlakó hallgatók életszínvonalát, és azt mondhatom, sokkal jobb körülmények között várjuk a diákokat.”

A tartományi titkár szabadkai látogatását a kollégium menzáján zárta.

Szabadka
felsőoktatás
tartományi oktatási titkárság
Zoran Milošević

Most

20:55

Újabb intenzív rakétatűz

Intenzív rakétatüzet zúdított a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet Izraelre szerda este - jelentette a 12-es kereskedelmi TV híradása. Előzőleg az izraeli légierő lerombolt egy sokemeletes épületet a Gázai övezetben.
20:53, Frissítve: 21:49

Autópálya épül Muzslya legrégebbi utcájában?

Nagy elégedetlenséget váltott ki Muzslyán a Belgrád-Nagybecskerek-Újvidék közötti leendő autópálya terve. A dokumentum szerint ugyanis néhány házat lebontanak a bánáti helyi közösség legrégibb utcájában, és kerteket is elvennének az építkezés miatt.
20:51, Frissítve: 20:59

Felújítják a kishegyesi Szűz Mária-szobrot

Sokakat meglep, még a helyieket is, hogy Kishegyes Nyugati temetőjében egy régi és hányattatott sorsú szobor található. Egykor a település büszkeségének számított a Szűz Mária-szobor, de évtizedekre eltűnt a köztudatból.

Népszerű

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.

Sakálok Királyhalom környékén

A vadászok szerint a helyzet azért is aggasztó, mert a falkákban támadó ragadozók egyre inkább megritkítják a nemes vadállományt.

Mikor nyithatnak a kishatárátkelők?

Folyamatosan melegen tartjuk a témát, rámutatunk a probléma megoldásának fontosságára, de ehhez átcsoportosításokra van szükség – emelte ki Pásztor István a Közügyek stábjának adott interjújában.