Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Az immunizáció állíthatja meg a leghatékonyabban a koronavírus terjedését

2021.03.02
11:25
2021.03.02
15:52
Forrás
Pannon RTV
A minél tömegesebb oltás állíthatja meg a leghatékonyabban a koronavírus gyorsütemű terjedését - jelentette ki dr. Bohucki Nebojsa a Közügyekben.

A járványügyi szakorvos szerint az immunizációnak nagyobb hatása van bármilyen megszorító intézkedésnél. Szerbia második helyen áll Európában az egymillió lakosra jutó oltások arányát tekintve, világviszonylatban pedig a hatodik. Az országban eddig 1.436.682 adag vakcinát használtak fel, és mintegy 512 ezren már megkapták valamely oltóanyag mindkét dózisát.

Észak-Bácskába több mint 26 ezer védőoltás érkezett eddig, legtöbb a Sinopharm oltóanyaga, de van Pfizer, Szputnyik V és AstraZeneca is - mondta dr. Bohucki Nebojsa a Közügyek című műsorunkban. A járványügyi szakorvos elmondta, a térségben több mint nyolcezren vették már fel a koronavírus elleni védőoltás mindkét dózisát. A szakorvos kiemelte, egyre több személynél regisztrálják napi szinten a vírus jelenlétét. Hétfőn 50 személyt jegyeztek. A járvány csakis a védőoltások felvételével szorítható vissza - mondta dr. Bohucki.

„Van védőoltás, négy fajta, megfelelő mennyiségben. Mindennap érkeznek új és új védőoltások, tehát erről kell beszélni. Gyorsan oltani a lakosságot, mint mondjuk Izrael, ahol már 60 százalékos az oltottság. Bármi mást csinálunk, az nem megfelelő. Szlovákia jó példa. Néhány hónapja letesztelték az egész országot, majdnem 5 millió PCR-tesztet végeztek el, és aki pozitív otthon marad, vagy kórházba megy. Semmit nem sikerült elérni. Most Szlovákiában van a legsúlyosabb helyzet. Semmilyen szigorítás sem jó, csak egy megoldás van, a védőoltás. Nagyon gyorsan be kell oltani a lakosságot, ez a megoldás.”

Dr. Bohucki a Közügyekben arról is beszélt, hogy a második dózis felvétele után is vigyáznunk kell magunkra és másokra is. Továbbra is viselni kell a maszkot, kerülni kell a fizikai megterhelést és az alkoholt is, illetve több zöldséget, gyümölcsöt kellene fogyasztani, hogy minél magasabb legyen az antitest koncentráció. 

Dr. Bohucki Nebojsa
Közügyek
oltás
vakcina
második
antitest
alkohol
zöldség
gyümölcs
immunizáció
vakcináció
koronavírus

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:06

Színfalak mögött

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény több év kihagyás után idén ismét megszervezte a színházi nevelési óráját a helybeli általános iskola hetedik osztályosai számára.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.