Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Az immunizáció állíthatja meg a leghatékonyabban a koronavírus terjedését

2021.03.02
11:25
2021.03.02
15:52
Forrás
Pannon RTV
A minél tömegesebb oltás állíthatja meg a leghatékonyabban a koronavírus gyorsütemű terjedését - jelentette ki dr. Bohucki Nebojsa a Közügyekben.

A járványügyi szakorvos szerint az immunizációnak nagyobb hatása van bármilyen megszorító intézkedésnél. Szerbia második helyen áll Európában az egymillió lakosra jutó oltások arányát tekintve, világviszonylatban pedig a hatodik. Az országban eddig 1.436.682 adag vakcinát használtak fel, és mintegy 512 ezren már megkapták valamely oltóanyag mindkét dózisát.

Észak-Bácskába több mint 26 ezer védőoltás érkezett eddig, legtöbb a Sinopharm oltóanyaga, de van Pfizer, Szputnyik V és AstraZeneca is - mondta dr. Bohucki Nebojsa a Közügyek című műsorunkban. A járványügyi szakorvos elmondta, a térségben több mint nyolcezren vették már fel a koronavírus elleni védőoltás mindkét dózisát. A szakorvos kiemelte, egyre több személynél regisztrálják napi szinten a vírus jelenlétét. Hétfőn 50 személyt jegyeztek. A járvány csakis a védőoltások felvételével szorítható vissza - mondta dr. Bohucki.

„Van védőoltás, négy fajta, megfelelő mennyiségben. Mindennap érkeznek új és új védőoltások, tehát erről kell beszélni. Gyorsan oltani a lakosságot, mint mondjuk Izrael, ahol már 60 százalékos az oltottság. Bármi mást csinálunk, az nem megfelelő. Szlovákia jó példa. Néhány hónapja letesztelték az egész országot, majdnem 5 millió PCR-tesztet végeztek el, és aki pozitív otthon marad, vagy kórházba megy. Semmit nem sikerült elérni. Most Szlovákiában van a legsúlyosabb helyzet. Semmilyen szigorítás sem jó, csak egy megoldás van, a védőoltás. Nagyon gyorsan be kell oltani a lakosságot, ez a megoldás.”

Dr. Bohucki a Közügyekben arról is beszélt, hogy a második dózis felvétele után is vigyáznunk kell magunkra és másokra is. Továbbra is viselni kell a maszkot, kerülni kell a fizikai megterhelést és az alkoholt is, illetve több zöldséget, gyümölcsöt kellene fogyasztani, hogy minél magasabb legyen az antitest koncentráció. 

Dr. Bohucki Nebojsa
Közügyek
oltás
vakcina
második
antitest
alkohol
zöldség
gyümölcs
immunizáció
vakcináció
koronavírus

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:03, Frissítve: 22:33

Fejlesztések Csóka községben

Naperőmű Egyházaskér határában, turisztikai, rekreációs és sportolási célú horgásztó Feketetón - csak néhány, azon beruházások közül, amelyek a következő időszakban megvalósításra kerülnek Csóka községben.
20:29, Frissítve: 21:57

Oroszok Tavankúton is

Már nem csak Belgrádban, Újvidéken vagy Szabadkán, hanem a környező falvakban is vásárolnak ingatlanokat az Oroszországból ideérkező családok. Tavankúton, Hajdújáráson és Királyhalmon is érdeklődnek az olcsóbb házak iránt.
18:52, Frissítve: 21:56

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.

Népszerű

Mától igényelhető a nyugdíjas kártya

A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap kirendeltségeiben vagy elektronikus úton mától lehet igényelni a nyugdíjas kártyát, amely azonosításra szolgál bizonyos kedvezményekre való jogosultság érvényesítésekor.