Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Francois Lenoir

„Az influenza a koronavírussal társítva halálos ikerpandémiához vezethet”

2020-09-24
22:07
Forrás
MTI
Sztella Kiriákidész felhívta a figyelmet arra, hogy a nemzeti kormányoknak fel kell lépniük a járvánnyal kapcsolatos álinformációk és összeesküvés-elméletek ellen.

Az Európai Bizottság szerdán felszólította az uniós tagállamokat: azonnal vezessenek be szigorúbb korlátozó intézkedéseket, hogy megfékezzék a koronavírus-járvány második hullámát. Sztella Kiriákidész egészségügyért felelős uniós biztos kijelentette, hogy az új fertőzöttek száma masszívan nő az EU-ban, így a tagországoknak további és azonnali korlátozó intézkedéseket kell bevezetniük, és szigorúan kell ügyelniük azok betartatására. Kiriákidész attól tart, hogy az influenza a koronavírussal társítva halálos ikerpandémia kialakulásához vezethet.

A szakértő arra kérte a kormányokat: buzdítsák a lakosságot, hogy oltassák be magukat influenza ellen, és tegyenek eleget a távolságtartásra vonatkozó intézkedéseknek, csökkentve a koronavírus-járvány terjedését. A héten megjelent brit kutatások szerint kétszeresére nőtt a halálozási kockázat azoknál, akiknek influenza- és koronavírus-tesztje is pozitív lett, szemben azokkal, akik csak a Covid–19-ben betegedtek meg.

Sztella Kiriákidész
járvány
koronavírus

Most

Népszerű

Baleset Szabadkán

Közlekedési baleset történt ma délután Szabadkán. Várjuk az illetékesek részletesebb információit az esetről.