Ugrás a tartalomra

Az információs és kommunikációs technológiáról tartanak kétnapos konferenciát az MTTK-n (videó)

2015.05.22
19:17
Az információs és kommunikációs technológia jelentőségéről, alkalmazásának eredményeiről tartanak előadásokat és műhelymunkákat Szabadkán a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon
Az információs és kommunikációs technológia jelentőségéről, alkalmazásának eredményeiről tartanak előadásokat és műhelymunkákat Szabadkán a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon. Az eseményen hatvan beszámolót hallgathatnak meg a résztvevő pedagógusok.     Oktatási célból egyre több tanító, tanár alkalmazza a számítógépet vagy az internetet a tanórákon. Az IKT, vagyis az információs és kommunikációs technológia bevezetése az iskolai munkába eredményesnek bizonyult a szakemberek szerint. Kozma Szilvia, tanító, Petőfi Sándor Általános Iskola, Hajdújárás: „A gyerekeket sokkal inkább leköti, sokkal könnyebb az érdeklődésüket felkelteni. Másrészt viszont az én tapasztalataim szerint az ellenőrzésben is megkönnyíti a munkánkat.” A ma megrendezett konferencián rámutattak az új oktatási forma jelentőségére, fontosságára. Az IKT oktatás nem csak a számítógép alkalmazását jelenti. Námesztovszki Zsolt, egyetemi tanár, MTTK: „Az IKT az infokommunikációs technológia, tehát mindegyik olyan eszköz, amely a számítógép, illetve az internet köré épül, tehát gyakorlatilag az utóbbi időben megjelentek ezek a különböző mobileszközök, tehát tabletek, telefonok.”2011-től minden második évben a külhoni magyar vidékeken tartják a Multimédia az oktatásban elnevezésű konferenciát. Simonics István, alelnök, Neumann János Számítógép-tudományi Társaság, Magyarország: „A helyiek és az anyaországi magyarok közösen mutatják be a tapasztalataikat, azokat a legfrissebb kutatási eredményeiket, amiket ezen a területen megszereztek.” A kétnapos konferencia nemcsak plenáris előadásokból áll. Szombaton a szerbiai pedagógusok műhelymunkákban is részt vehetnek, ahol maguk is kipróbálhatják a tanulóknak szánt feladatokat.

Most

07:19, Frissítve: 07:25

Ködös, borult, esős idő

Felhős, hideg, esős idő várható ma a délelőtti órákban, a csapadék viszont délutánra megszűnhet. Az alacsonyan fekvő tájakon havas esőre is számíthatunk, a hegyvidékeken pedig havazásra.
22:25

Mága Zoltán koncertezett Topolyán

A hegedűművész Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elhunyt elnökének emléke előtt tisztelgett az eseménnyel a Sarlós Boldogasszony-plébániatemplomban.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.