Ugrás a tartalomra

Az ingyenes vizsgálaton résztvevők 10 százalékánál találtak rendellenességet

2023.09.29
15:19
2023.09.29
20:01
Forrás
Pannon RTV
Vércukor-, illetve koleszterinszint-mérést, vérnyomás, pulzus és elektrokardiográfiai vizsgálatot végeztek ma Újvidéken a Promenada bevásárlóközpontban.

A három óra alatt mintegy 100 ember igényelte az ingyenes vizsgálatot és mintegy 10 százalékuknál diagnosztizáltak valamilyen rendellenességet, amely sürgős további kezelést igényel. A Prevenciós Központ egyébként október 2-án és 3-án ultrahangos emlővizsgálatot szervez ugyanitt, a Promenada bevásárlóközpont előtt. A vizsgálatokat az Újvidéki Egészségház Prevenciós Központja a város támogatásával valósította meg.

Vesna Imbronjev, koordinátor, Prevenciós Központ, Egészségház Újvidék: „Amikor a vércukorszint, koleszterinszint vagy a vérnyomás magas értékét mutatjuk ki, akkor az illetőt azonnal a választott orvosához küldjük az Újvidéki Egészségházba, ahol a páciens bekerül az egészségügyi ellátórendszerbe, és további vizsgálatokon esik át, annak érdekében, hogy megfékezzük a betegség további előrehaladását.”

egészségügyi vizsgálat
Vesna Imbronjev

Most

07:19, Frissítve: 07:25

Ködös, borult, esős idő

Felhős, hideg, esős idő várható ma a délelőtti órákban, a csapadék viszont délutánra megszűnhet. Az alacsonyan fekvő tájakon havas esőre is számíthatunk, a hegyvidékeken pedig havazásra.
22:25

Mága Zoltán koncertezett Topolyán

A hegedűművész Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elhunyt elnökének emléke előtt tisztelgett az eseménnyel a Sarlós Boldogasszony-plébániatemplomban.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.