Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az iskola felújításáért szólt a nóta Adahatáron

2022.08.25
10:53
2022.08.25
16:10
Forrás
Pannon RTV
Szórakozva jótékonykodtak mindazok, akik szerda este részt vettek az adahatári iskola megmentéséért szervezett bálon. A jótékonyság jegyében megtartott rendezvénynek már több éve hagyománya van a Zenta községi tanyavilágban.

A vacsorához szólt a nóta az adahatári iskola udvarán felállított sátorban. Fiatalok és idősek egyaránt táncra perdültek a magyar muzsikára.

Nagymélykúti Gusztáv szerint fontos, hogy évről-évre, ha csak rövid időre is, visszalátogasson gyermekkora meghatározó helyszínére.

„1960-ban születtem. 1967-ben kezdtem el ide iskolába járni, itt laktunk közel. Itt tanultam meg írni, olvasni. Nagyon sok barátom volt, és azóta mindig visszajárok, hiszen emlékeim, barátaim vannak innen. Ha rendezvény van, vagy bál, mindig el szoktam jönni.”

Az Adahatár Tanyabarátok Egyesülete által megszervezett bál célja az is, hogy a régi idők lakodalmait felidézve szórakozást nyújtson a helyieknek, miközben a tombolából és az eladott belépőkből befolyt összeggel támogatják a ma már múzeumként működő iskola felújítását és fenntartását.

Sárvári Norbert, elnök, Adahatár Tanyabarátok Egyesülete: „A legfontosabb jelenleg a renoválást illetően, hogy a tél beállta előtt a tetőszerkezetet újra renoválnunk kell, hiszen néhány helyen beázik. Ezt még ősszel, vagy a tél beállta előtt meg kell, hogy oldjuk. A hosszú távú terveink között szerepel mindenféleképpen az, hogy bekerítsük az iskola területét, tehát egy hagyományos léckerítéssel, hogy úgymond paraszti stílusban pompázzon a helyszín.”

A szervező hozzátette, hogy bár idén a jelenlévők számára hatással volt a lakosság elvándorlása, valamint az aszály, mégis csaknem 150-en érezték szívügyüknek az iskola megmaradásának ügyét.

Adahatár
Adahatár Tanyabarátok Egyesülete
Sárvári Norbert

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:32, Frissítve: 17:40

Virágzik a tavaszi hérics

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület immár negyedik alkalommal szervezett sétát, amelynek úti célja a Krivaja patak lipári völgye volt, ahol Közép-Bácskában még megtalálható ez a ritka, veszélyeztetett növényfaj.
14:57, Frissítve: 19:00

A birkózás a legtömegesebb sportok között

Falunapi birkózótornát tartottak Kishegyesen az óvodás és általános iskolás korosztály számára. A községbeli gyerekeknek ez az első megmérettetése. Szabadka és Magyarkanizsa csapatait látták vendégül.
14:21, Frissítve: 17:09

Kikapcsolódásból lefutni a félmaratont

Vasárnap délelőtt elrajtolt a 30. Újvidéki Félmaraton. A főtérnél megrendezett versenyen, illetve, sportrekreációs rendezvényen minden korosztályra gondoltak, a versenyzők különböző kategóriákban indulhattak.
12:55, Frissítve: 16:45

Vásárt tartottak Kispiacon

Az esemény megszokott, hiszen évtizedek óta minden hónap utolsó hétvégéjén szervezik meg, amelyre egész Vajdaság területéről érkeznek árusok és vásárlók is egyaránt.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.