Ugrás a tartalomra

Az MNT harcol, hogy minél több fiatal tanuljon tovább magyarul Vajdaságban

2023.09.18
20:49
2023.09.18
21:50
Forrás
Pannon RTV
Fremond Árpád, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke az oktatási programról beszélt a Közügyekben.

A Magyar Nemzeti Tanács továbbra is harcol érte, hogy minél több magyar fiatal tanuljon tovább magyar nyelven Vajdaságban  - mondta Fremond Árpád a Közügyekben. Az MNT elnöke szerint a múlt héten megtartott Eduexpó és Suliexpó nagyszerű lehetőség volt arra, hogy a tanulók és szüleik megismerkedjenek az itthoni kínálattal.

Az egyetemek és a főiskolák bemutatkozása mellett az MNT ösztöndíjprogramját, a kollégiumokat, valamint a diák- és ifjúsági szervezeteket is megismerhették az érdeklődők. A kiállítók között voltak az Újvidéki Egyetem karai, a magyarországi kihelyezett képzéseket képviselő felsőoktatási intézmények és a szerbiai magánkarok is.

Fremond szerint az itthon tanulás egyik fontos faktora a kollégiumi rendszer kialakítása. Topolyán nagy lépések történtek ebben az irányban, és más településeken is terveznek kollégiumépítéseket illetve bővítéseket.

Közügyek
MNT
Fremond Árpád

Most

13:05, Frissítve: 16:46

Levéltári konferenciát tartottak Szabadkán

Levéltáraink nagyjai, szerepük, eredményeik és jelentőségük témában konferenciát tartottak a szabadkai Városházán. A szerbiai előadók mellett Magyarországról és Horvátországból is érkeztek szakemberek.

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.