Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes/illusztráció

Az oktatási intézményekben 12 ezer új munkaerőre lenne szükség

2020.09.10
09:52
2020.09.10
17:30
Forrás
Pannon RTV
Idén mintegy 3500 oktatási intézmény kérvényezte az illetékes minisztériumtól új dolgozók felvételét.

Az iskoláskor előtti intézményekben és az iskolákban ez alapján 12 ezer új munkahelyre lenne szükség. A február óta érvényben levő rendelkezés alapján az oktatási minisztérium négy körben létesít munkaviszonyt határozatlan időre azokkal a dolgozókkal, akik megfelelnek a szakmai és pszichológiai feltételeknek. A pályázatok azokra a munkahelyekre vonatkoznak, amelyek 2018 előtt üresedtek meg. Az általános- és középiskolák tanári és kisegítő személyzet felvételére írták ki a pályázatokat, míg az óvodákban létesítendő új munkahelyekről az önkormányzatok saját hatáskörükben döntenek.

Zoran Martinović, igazgató, Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat: „A tervezett 10 ezer személyből, akiknek át kell esni a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat értékelésén, mi eddig 13 ezer jelölt értékelését végeztük el, legnagyobb számban oktatási és iskoláskor előtti intézményekből. Ez közvetlen kapcsolatban van azzal a lehetőséggel, hogy ezek a személyek határozatlan időre munkába álljanak.”

oktatás
oktatási intézmény
oktatási intézmények
Oktatási
Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat

Most

16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
15:20, Frissítve: 16:34

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 15:53

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.