Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Az ombudsman helybe megy

2023.02.03
12:29
2023.02.03
15:37
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai ombudsman terepre megy februárban.

Ügyes-bajos hivatali gondjaikkal fordulhatnak a lakosok a szabadkai polgári jogvédőhöz a város különböző településein. Februárban ugyanis a szabadkai ombudsman terepre megy, ma például Hajdújáráson, a helyi közösség épületében fordulhattak hozzá tanácsért a polgárok. Legközelebb február 7-én, kedden Kelebián segít a jogvédő, és még ebben a hónapban eljut Királyhalomra és Ludasra is.

Tóth Szalai Erika, ombudsman, Szabadka: „A vagyonadóval kapcsolatban jelentkeznek a legtöbben a külteleki helyi közösségek lakói. Vagy a végzést nem tudják tolmácsolni, értelmezni, vagy azt kérdezik, hogy a legalizált vagyont befoglalta-e a titkárság, esetleg az eladott ingatlant törölte-e, az állományuk hogy áll, előfizetésben vagy adósságban vannak-e. Ezekről van talán a legtöbb kérdés. Szomszédi viszonyok, családi viszony, öröklési lehetőségek, bizonyos közvállalatokkal kapcsolatos kérdések.”

ombudsman
Szabadka
Tóth Szalai Erika

Most

16:27, Frissítve: 16:57

Új kutat fúrnak Csantavéren

A régiek már elavultak, ezért december óta egy újat fúrnak, amely beüzemeltetése a nyár végén esedékes. A helyieknek egyébként szerencséjük van, mert a település talajában jó minőségű vízre lehet bukkanni, amely nem tartalmaz arzént.
15:02, Frissítve: 16:24

Emberek a kulisszák mögött

Renata Rudićtyal, a szabadkai Szabadegyetem oktatási programszervezőjével beszélgetett a Kortárs Galéria munkatársa, az emberek a kulisszák mögött című beszélgetős esten.
14:52, Frissítve: 16:25

Orvoshiánnyal küzd Magyarkanizsa község

Egyebek mellett erről is szó esett a Községi Képviselő-testület mai ülésén. Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, amely az Európai Charta esélyegyenlőségi akciótervének helyi szintű megvalósítását irányozza elő.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.