Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

„Az omikron jelentős mértékben fog terjedni a gyerekek körében”

2022.01.24
09:29
2022.01.24
16:55
Forrás
Tanjug
Dr. Branislav Tiodorović elmondta, sokan el fogják kapni az omikront, és jelentős mértékben terjed majd a fiatalabbak, a gyerekek körében is az iskolába járás miatt.

Az epidemiológus a Tanjugnak adott interjújában a koronavírus-járványhelyzetet továbbra is rendkívülinek értékelte. Arra figyelmeztetett, hogy itt az influenza, ami várhatóan a következő egy hónapban hatalmasodik el. Ez is a gyerekeket támadja majd.

Dr. Branislav Tiodorović epidemiológus: „A gyerekek jelentik az alapvető hajtóerejét elsősorban az influenza terjedésének. Most az omikron miatt vannak pozitív koronavírusosok, de tudni kell, hogy az influenza kezd megjelenni, és ebben a térségben általában februárban a legaktívabb. Tavaly szerencsénk volt, egyáltalán nem volt jelen, globális szinten sem, és nálunk sem. Most azonban itt van az influenza.”

omikron
koronavírus
járvány
Dr. Branislav Tiodorović

Most

17:07, Frissítve: 19:56

A boroké és a halaké volt a főszerep Horgoson

Minőségi borok, ízletes halételek várták a látogatókat szombat délután Horgoson. A Proleter Horgászegyesület halászléfőző versenyt szervezett, a Szent Orbán Borlovagrend pedig borkóstolással várta az ínyenceket.

Népszerű

Ítéletidő volt Vajdaságban tegnap este

Jég is esett több településen. Néhol annyira felgyülemlett az esővíz, hogy autóval is nehezen lehetett közlekedni. Az előrejelzések szerint a hétvégén is esős, felhős időjárás várható térségünkben.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.