Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Óvári Dániel

Az önkéntes tűzoltó egyesületeket támogatja a tartomány

2022.04.18
12:56
2022.04.18
15:57
Forrás
Pannon RTV
Idén 51 egyesület pályázott sikeresen felszerelés beszerzésére.

20 millió dinárral támogatja a vajdasági önkéntes tűzoltó egyesületek munkáját a tartományi mezőgazdasági, víz- és erdőgazdálkodási titkárság.

Pannon RTV/Óvári Dániel

A Csantavéri Önkéntes Tűzoltó Testület ezúttal 300 ezer dinár támogatást kapott védőfelszerelés beszerzésére. A településen a télen kéménytüzek miatt kellett gyakran beavatkozniuk, mondta István József, a testület elnöke. „A tető is veszélyeztetve van és a padlás is, ami a padláson van. Nem csak az emberek a hibásak ebből a szempontból, gondatlanságból. Azonban ha visszavezetjük, csak az jön ki, hogy mit tárolnak, milyen sűrűn tisztítják a kéményt, és hogy tüzelnek, mivel tüzelnek. Ez mind összefügg egymással.”

Pannon RTV/Óvári Dániel

A Temerini Önkéntes Tűzoltó Egyesület védőegyenruha vásárlására 540 ezer dinárt kapott. A majálisi ünnepek közeledtével ügyelnünk kell a tábortüzek megfelelő kezelésére és eltakarítására, emlékeztetett Bábi Szilveszter, az egyesület elnöke. „Mivel a természetben vagyunk, előbb össze kell takarítani a lehullott faleveleket, ágakat, mert abba mindjárt belekap a tűz. Csinálni egy tűzfészket, ha van lehetőség rá, vagy kővel kirakni egy kis kört, hogy megakadályozza a tűz továbbterjedését. Hiába van tavasz, nagyon száraz így is.”

Pannon RTV/Óvári Dániel

Idén 51 önkéntes tűzoltó egyesület részesült támogatásban. Čedomir Božić, tartományi mezőgazdasági titkár: „A tartományi kormány és a tartományi mezőgazdasági, víz- és erdőgazdálkodási titkárság igyekszik minden évben a megállapodás szerint jóváhagyni 20 millió dinárt a pályázaton az önkéntes tűzoltó egyesületeknek. Másrészt ez alkalommal meg szeretném önöknek ígérni, hogy a következő évben az erre szánt költségvetés jelentősen nagyobb lesz.”

Pannon RTV/Óvári Dániel

A támogatási szerződéseket Újvidéken, a tartományi kormány épületében írták alá.

önkéntes tűzoltó
támogatás
tartományi kormány
István József
Bábi Szilveszter
Čedomir Božić

Most

21:29, Frissítve: 21:37

Ötödször ismételték meg a szavazást

617-en adták le voksukat Veliki Trnovac település hatos számú szavazóhelyén a csütörtök esti előzetes eredmények szerint. Itt ötödször ismételték meg a szavazást.
18:55, Frissítve: 19:43

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.