Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Óvári Dániel

Az önkéntes tűzoltó egyesületeket támogatja a tartomány

2022.04.18
12:56
2022.04.18
15:57
Forrás
Pannon RTV
Idén 51 egyesület pályázott sikeresen felszerelés beszerzésére.

20 millió dinárral támogatja a vajdasági önkéntes tűzoltó egyesületek munkáját a tartományi mezőgazdasági, víz- és erdőgazdálkodási titkárság.

Pannon RTV/Óvári Dániel

A Csantavéri Önkéntes Tűzoltó Testület ezúttal 300 ezer dinár támogatást kapott védőfelszerelés beszerzésére. A településen a télen kéménytüzek miatt kellett gyakran beavatkozniuk, mondta István József, a testület elnöke. „A tető is veszélyeztetve van és a padlás is, ami a padláson van. Nem csak az emberek a hibásak ebből a szempontból, gondatlanságból. Azonban ha visszavezetjük, csak az jön ki, hogy mit tárolnak, milyen sűrűn tisztítják a kéményt, és hogy tüzelnek, mivel tüzelnek. Ez mind összefügg egymással.”

Pannon RTV/Óvári Dániel

A Temerini Önkéntes Tűzoltó Egyesület védőegyenruha vásárlására 540 ezer dinárt kapott. A majálisi ünnepek közeledtével ügyelnünk kell a tábortüzek megfelelő kezelésére és eltakarítására, emlékeztetett Bábi Szilveszter, az egyesület elnöke. „Mivel a természetben vagyunk, előbb össze kell takarítani a lehullott faleveleket, ágakat, mert abba mindjárt belekap a tűz. Csinálni egy tűzfészket, ha van lehetőség rá, vagy kővel kirakni egy kis kört, hogy megakadályozza a tűz továbbterjedését. Hiába van tavasz, nagyon száraz így is.”

Pannon RTV/Óvári Dániel

Idén 51 önkéntes tűzoltó egyesület részesült támogatásban. Čedomir Božić, tartományi mezőgazdasági titkár: „A tartományi kormány és a tartományi mezőgazdasági, víz- és erdőgazdálkodási titkárság igyekszik minden évben a megállapodás szerint jóváhagyni 20 millió dinárt a pályázaton az önkéntes tűzoltó egyesületeknek. Másrészt ez alkalommal meg szeretném önöknek ígérni, hogy a következő évben az erre szánt költségvetés jelentősen nagyobb lesz.”

Pannon RTV/Óvári Dániel

A támogatási szerződéseket Újvidéken, a tartományi kormány épületében írták alá.

önkéntes tűzoltó
támogatás
tartományi kormány
István József
Bábi Szilveszter
Čedomir Božić

Most

08:30, Frissítve: 08:38

Átadták a Ljudevit Mičatek-díjat

Az idén Suzana Kujundžić Ostojić, a Bunyevác Nemzeti Tanács elnöke vehette át a Ljudevit Mičatek tartományi elismerést, amit az emberi és kisebbségi jogok területén elért kiemelkedő eredményekért ítélnek oda.
20:28, Frissítve: 10:01

Adventi kézműves vásár a Népkörben

Kézzel készített karácsonyfadíszek, csipkék, díszek várták a Népkörbe látogatókat az adventi kézműves vásáron. Ez mellett zenés programokkal készültek a szervezők.

Népszerű