Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Az online oktatás mércéje a próba-kisérettségi eredménye lesz

2021.04.14
13:18
2021.04.14
16:43
Forrás
Pannon RTV
Az oromhegyesi iskola tanárai kiemelték, hogy a munkájukat megkönnyítették a tavalyi évben elkészített videóanyagok, azonban az, hogy az online oktatás milyen buktatókkal és előnyökkel jár a próba-kisérettségi tesztjeinek javítása után derül ki.
Pannon RTV/Apczi Jenő

Az elmúlt hónapokban az online oktatás terén sikerült egy jól működő rendszert kialakítani - mondta el Holi Tóth Ugyonka Erika. Az oromhegyesi általános iskola tanára hozzátette, ennek ellenére az iskolában való jelenlétet tartja az oktatás egyik alappillérének.

„Ki van építve egy rendszer. Egy jól kiépített rendszer, így rugalmasabban tudunk ide-oda ugrálni, ha a helyzet úgy hozza, akkor tudjuk folytatni a Google tanteremben, de ami a legjobb mindenkinek, ha az iskolában zajlik az oktatás.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A tanárok munkáját nagy részben megkönnyítették az online oktatást elősegítő videóanyagok is.
Pletikoszity Tibor, az oromhegyesi Arany János Általános Iskola tanára: „Ez nem volt újdonság a diákok és a tanárok számára se, mivel a tavalyi évben már folyt ez az oktatási forma. A Magyar Nemzeti Tanács úgy tudta segíteni ezt az oktatást, hogy nagyszámú videó anyagot vett fel, olyan tanárokkal akik aktívan tanítanak az iskolában és a szaktanárok a saját tantárgyaikat adták elő.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Az oromhegyesi általános iskola tanulói már megírták a próba-kisérettségit. Vajda Attila, az Arany János Általános Iskola igazgatója szerint a tesztek javítását követően derül ki, hogy az online oktatás milyen buktatókkal és előnyökkel jár.

Vajda Attila, az oromhegyesi Arany János Általános Iskola igazgatója: „Az az érdekessége ennek a tesztnek, hogy ugyanaz a teszt volt, amit a tavalyi évben a nyolcadikosok kitöltöttek. Ezt újra kinyomtatták és a gyerekek most ezt valósították meg. Tehát lesz egy összehasonlítási alap a tavalyi évhez viszonyítva, ugyanis tavaly már ugyanebben az időben a gyerekek távoktatásban voltak, csak akkor az egész júliusig tartott.”

Az oromhegyesi tanárok bíznak benne, hogy az online oktatás sikeres volt, amit majd a próbaérettségik eredményei is bizonyítani tudnak.

online oktatás
Oromhegyes
Pletikoszity Tibor
Vajda Attila
Holi Tóth Ugyonka Erika

Most

15:27, Frissítve: 19:36

Szemétszedésből kaland

A Tisza hulladékszennyezése óriási természetvédelmi probléma. A PET Kupa ennek felszámolására jött létre.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.