Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az őrtűz a közösséghez tartozásunk jelképe

2023.06.05
09:51
2023.06.05
16:32
Forrás
Pannon RTV
Zentán is lángra gyúlt tegnap este az összetartás tüze. Az eseményen szavalatokkal és beszédekkel emlékeztek az egybegyűltek.

A Kertek Helyi Közösség udvarán megszervezett rendezvényen elhangzott, hogy mindez egy olyan dolog, amely nem mások ellenében történik, hanem a közösség összetartozás érzésének növelését hivatott erősíteni.

Juhász Attila, a VMSZ zentai helyi szervezetének elnöke: „Nem arról szól ez a dolog, hogy most visszasírunk bármit, hanem arról szól, hogy az összetartozásunkra emlékezünk. Arra gondolunk, és azt építjük, hogy hogyan tartozunk össze. Az összetartozásunknak egy jele ez a nemzeti összetartozás tüze is, ez a láng, ez az őrtűz, amit meggyújtunk ilyenkor Zentán- immár harmadik alkalommal tesszük-, fontos, hogy a közösséghez való tartozásunkat jelezze. 20 óra 23 perckor azért gyújtottuk meg az őrtüzünket, hogy jelét adjuk ezzel a tűzzel, hogy itt vagyunk, együtt vagyunk, a közösséggel együtt gondolkodunk, és a közösségért gondolkodunk.”

nemzeti összetartozás napja
Zenta

Most

15:49, Frissítve: 16:01

Együtt a sikerért!

Együttműködési megállapodást írt alá több szerbiai szabad övezet és az ezekben működő vállalatok illetékesei. Ehhez csatlakoztak egyebek mellett szállodák, a szabadkai Építőmérnöki Kar és egyéb partnerek.

Népszerű