Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

2020-11-25
12:50
Forrás
Szerbiai RTV
Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.

A férfiak továbbra is 65 évesen lehetnek időskori nyugdíjasok, azzal a feltétellel, ha legalább 15 ledolgozott munkaévük van.

Vladimir Stanković, a nyugdíjbiztosítási alap részlegigazgatója a Szerbiai RTV szerda reggeli műsorában azt is elmondta, hogy a nők 58 év és 4 hónap életkorral, 39 év és négy hónap ledolgozott munkaidővel, a férfiak pedig 59 év életkorral és 40 ledolgozott munkaévvel mehetnek rendes nyugdíjba.

nyugdíj
nyugdíjkorhatár
Szerbia

Most

16:26, Frissítve: 16:38

Sorban álltak az oltásért Belgrádban

Minden eddiginél nagyobb tömeg érkezett ma a Belgrádi Vásár területén lévő oltóhelyhez, hogy megkaphassák a vakcinát. A nagy érdeklődés miatt a szerb fővárosban a napokban további két oltóhelyet nyitnak, ahol tömegesebben tudják oltani a a lakosságot

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.