Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Az új tanévben várhatóan gyakorlati oktatáson is részt vehetnek a diákok

2020-08-24
20:48
2020-08-25
16:27
Forrás
Pannon RTV
A futaki Mezőgazdasági Szakközépiskolában a tanterv része a gyakorlati oktatás, ez azonban a járvány miatt szünetel.

Az állatokat és a növényeket mégis gondozni kell, ezeket a feladatokat az idén az iskola és a gazdaság alkalmazottjai látják el.

Futakon a mezőgazdasági iskolához 80 hektáron elterülő gazdaság is tartozik. A gyümölcs- és zöldségtermesztés, illetve az állattenyésztés folyamatát sajátítják el a diákok a gyakorlati oktatással. Ljubica Pajić, a gyakorlati oktatás koordinátora, Futaki Mezőgazdasági Középiskola: „A gyakorlati oktatás nem választható el az elmélettől. Egyszerűen az egyik a másikkal össze van kötve. Amit a diákok az elméleti oktatáson elsajátítanak, a terepen megtanulják a gyakorlatban is alkalmazni.”

A koronavírus-járvány miatt a gyakorlati oktatás is áttevődött a virtuális térbe. Így az állatok gondozását, valamint a gyümölcs- és zöldségtermelést a tanárok, a gazdaság alkalmazottjai és a szakmunkatársak vették át. Jovana Živković, tanár, Futaki Mezőgazdasági Középiskola: „Sikerült megszerveznünk a munkát, a tanárok beosztását. Az állatok higiéniája, gondozása, táplálása egy pillanatig sem szenvedett hiányt.”

Az iskola már készül a hamarosan induló tanévre. Nagy az érdeklődés a gyakorlati oktatás iránt. Dušan Avramović, segédtanár, Futaki Mezőgazdasági Középiskola: „Reméljük, hogy a diákok úgy fognak kezdeni, ahogy kell, és hogy minden a tervek szerint fog menni, és le tudjuk szüretelni a szőlőt és a többi gyümölcsöt. Ez mind miattuk van itt, hogy lássák a teljes termelést. Ők kezdték a folyamatot, de a rendkívüli állapot és a járvány kihirdetésével ez megszakadt.”

Jelenleg 750 diákja van az iskolának, akik több oktatási profil közül választhatnak. A mezőgazdasági technikus szak magyar nyelven is beírható.

tanévkezdés
iskolakezdés
gyakorlat
gyakorlati oktatás
futaki Mezőgazdasági Szakközépiskola
Futak
gyümölcs
zöldség

Most

20:33, Frissítve: 22:01

Hamilton nyert, Grosjean rémes balesetet szenvedett

Az immár hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte ma a Forma-1-es Bahreini Nagydíjat, amelynek rajtja után a francia Romain Grosjean ijesztő balesetet szenvedett, de kisebb égési sérülésekkel megúszta a történteket.
19:27, Frissítve: 19:57

A Partizan legyőzte a TSC-t

4:0-s vereséget szenvedett a topolyai TSC Zentán a Partizantól a szerb labdarúgó Szuperliga 16. fordulójában.
18:47, Frissítve: 18:56

Karácsonyra készülődik Budapest

Habár a koronavírus-járvány miatt idén elmaradnak Budapesten a megszokott karácsonyi programok, már egy jó ideje ünnepi hangulat uralkodik a városban.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.

Újabb szigorítások lépnek életbe Szerbiában

Holnaptól december 3-ig a vendéglátóipari egységek, éttermek, kávézók, bárok, klubok, bevásárlóközpontok, színházak, mozik és más kulturális intézmények, játéktermek 18 órától hajnali 5 óráig nem üzemelhetnek.