Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/ Darko Vojinovic

Az újszülött Krisztus fényével kiűzi belőlünk a félelmet

2022.01.07
11:06
2022.01.07
16:28
Forrás
Pannon RTV
A legnagyobb veszélyt a bennünk lévő félelem szüli, az újszülött Krisztus pedig fényével kiűzi belőlünk ezt a félelmet, hiszen az igaz szeretetben nincs félelem, aki pedig fél, az nem teljesedett ki a szeretetben.
Tanjug/AP Photo/ Darko Vojinovic

Csak ez a szeretet vethet véget a világunkban uralkodó szomorúságnak és magánynak - ezt mondta ünnepi üzenetében Porfirije szerb pátriárka. Az egyházi vezető az ünnep örömében köszöntött minden szerb ortodox hívőt, külön hálát mondott az orvosoknak és egészségügyi dolgozóknak, a betegeknek pedig mihamarabbi gyógyulást kívánt, és azt üzente nekik, hogy ne féljenek, hanem higgyenek Istenben, aki átsegíti őket a nehéz időkön. Porfirije arra intette a híveket, hogy tartsák tiszteletben egymás szabadságát, hiszen a szabadság isten egyik legnagyobb ajándéka.

Tanjug/AP Photo/ Darko Vojinovic

Porfirije szerb pátriárka: De ugyanúgy mindenkit emlékeztet arra is, hogy kerüljük a kirekesztést és tiszteljük az emberi szabadságot, ami Isten az embernek adott legmagasztosabb és legértékesebb ajándéka. Emlékezve Pál apostol szavaira: álljatok szilárdan a szabadságban, amellyel Krisztus megszabadított minket, és ne engedjétek, hogy ismét a szolgaság igájába essetek. Maradjunk szabadok, de felelősségteljesek is, így óvva másokat és magunkat is.”

karácsony
ortodox karácsony
pravoszláv karácsony
Porfirije pátriárka
Porfirije

Most

14:15, Frissítve: 14:25

A hétvégén Folk Music Fest

Május 27-én és 28-án tartják a nyolcadik Folk Music Fest népzenei fesztivált a Palicsi Vigadó teraszán. Pénteken a Juhász zenekar nyitja meg a koncertsorozatot, szombaton délután fiatal népzenei együttesek fellépésével folytatódik a rendezvény.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.