Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Az ünnepek miatt megnőhet a forgalom a szerb-magyar határon

2018-01-06
15:58
2018-01-06
16:38
Forrás
Pannon RTV
Szombaton még nem kellett túl sokat várakozni.

Nem kell sokat várakozni a Horgos-Röszke autópálya-határátkelőhelyen. A déli órákban 10-15 percnél nem vártak többet a személyautók. Az ünnepek miatt a következő napokban azonban nagy sorokra kell számítani. A megnövekedett forgalom miatt már hat kilométeres a torlódás Magyarországon, az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátlépési pontnál Ausztria felé. A várakozási idő mintegy egy óra.

A Horgos-Röszke közúti határátkelőnél mintegy 30 autó sorakozott a déli órákban arra várva, hogy átjusson Magyarországra. Az egyik gépjárművezető azt mondta, lassan, szinte lépésben halad az ellenőrzés. 10-20 percet kell várni arra, hogy valamennyit haladhassanak.

A Horgos-Röszke autópálya-határátkelőhelyen is feltorlódtak a személygépkocsik, azonban a szerbiai oldalon öt kaput is megnyitottak előttük. Soronként mintegy 20-25 autó várakozott, azonban gyorsan haladtak előre. Az utazóknak 10-15 percnél többet nem kellett várniuk.

Dolinej Martin: „15 perce érkeztünk. Viszonylag jó, meglátjuk, mi lesz Magyarországon. Most minden rendben, nincs nagy várakozás. Meglátjuk, lehet, később torlódás lesz.”

Vuk Knežević: „Én elégedett vagyok. Minden teljesen rendben van.”

A tömegben főként német és osztrák rendszámtáblájú autók sorakoztak. Volt, aki Szlovéniába tartott, hogy az ünnepeket ott élő családtagjaival töltse.

Slobodan Đorđević: „El lehet viselni, nem kell sokat várni. Mi tíz perce várunk. Ez normális, de van, amikor többet kell várni. De most jó.”

A magyar oldalon kisebb torlódás alakult ki, ugyanis a magyar határőrök a határzár kapujánál még egyszer ellenőrizték az áthaladókat.

Várhatóan torlódás lesz az elkövetkező napokban a határátkelőhelyeken, úgyhogy indulás előtt mindenki tájékozódjon a police.hu határinfó oldalán vagy a közösségi oldalakon.

határ
Horgos
Röszke

Most

Népszerű