Ugrás a tartalomra
FoNet/Szerb Kromány/Slobodan Miljević

Az utolsó hétvége lehetne a tilalommal

2020.04.30
10:12
2020.04.30
13:52
Forrás
Szerbiai RTV
Az orvosok azt szerették volna, ha még kibírjuk ezt a hosszú hétvégét, a szombat reggelig tartó tilalom kompromisszumos, kölcsönös engedmények útján létrejött megegyezés - jelentette ki Predrag Kon.

Dr. Predrag Kon járványügyi szakembernek aggályai vannak a hétvégi korlátozással kapcsolatban. Szerinte ugyanis még minden elromolhat. Rámutatott arra, hogy ez a hétvége különösen fontos a járvány terjedése szempontjából, mert a majális alatt sokan összegyűlnek. A vírusnak most már csökken az aktivitása, de ha ismét emelkedik a fertőzöttek száma, újra be kell vezetni a szigorításokat – húzta alá Kon. Elmondása szerint a rendkívüli állapotot akkor szűnhet meg, ha a vírus egy héten át nagyon alacsony aktivitást mutat.

„Az időjárás a mi oldalunkon van, mert nedves, esős időt jósolnak, amikor a vírus is lassabban terjed. Azt hiszem, felesleges volt ez az egész vita a hétvége körül, ez az én véleményem, már csak azért is, mert a jelek szerint ez lett volna az utolsó, legalábbis a helyzet jelenlegi állása szerint. Őszintén szólva, nem érzem túl jól magam emiatt, ezt még ki kellett volna bírni, de megértem azt is, hogy a kompromisszum a legjobb megoldás.”

kijárási tilalom
hétvége
majális
május elseje
Predrag Kon
kompromisszum
megegyezés
időjárás
esős

Most

22:44

Harc a melldaganat ellen - A szűrés életet menthet

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, vagy más néven: rózsaszín október. A cél, hogy felhívják a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. A Közügyek kisfilmjének is az a célja, hogy tudatosítsa a nőkben, hogy van élet a rák után.
22:26

Falugondnokok a terepen

2015-ben létrejött a falugondnoki szolgálat Vajdaságban. A család nélkül maradt idős személyek, a kisnyugdíjasok, illetve a szociális esetek számíthatnak a falu- és tanyagondnokok segítségére.
19:28, Frissítve: 20:02

Hazatalálás

Hazatalálás címmel nyílt meg a magyarkanizsai születésű Pósa Károly kiállítása a helyi Dobó Tihamér Képtárban a községnapi rendezvénysorozat részeként.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.