Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Baba, mama, kismama expó Szabadkán

2018-10-20
17:47
2018-10-20
18:30
Forrás
Pannon RTV
Az Anahitas nők és kismamák gondozója egyesület első Angel Dreams Expójára több mint 20 kiállító érkezett a Szabadegyetem aulájába, a gyermekgondozáshoz, -neveléshez kínált termékekkel, tanácsokkal.

Fejlesztő hinta, kismamaruhák, szoptatópizsamák és még számos más, az anyukák, illetve a leendő anyukák számára hasznos termékek sorakoztak az asztalokon. Emellett előadásokon is részt vehettek az érdeklődők, ugyanis nőgyógyászok, védőnők érkeztek a Szabadegyetemre. Vetstein Diana: „A magzati fejlődésről elég sok mindent nem tudtam, habár a harmadik kisbabámat várom, és voltak olyan dolgok, amik újdonságok voltak a fejlődés alatt.”

Az őssejtről és az őssejtek tárolásának jelentőségéről is szó esett a Svájci Őssejtbank előadásában. Andrea Velevski, egészségügyi tanácsadó, Svájci Őssejtbank: „Az őssejttel már másnap létre tudjuk hozni bármelyik szervet vagy szövetet gyógyítás céljából, jelenleg több mint 80 betegséget tudunk ezzel gyógyítani. A betegségek nagy száma klinikai kutatások alatt áll. Minden évben egyre több betegséget tudunk feltárni, amelyek gyógyítására használhatjuk az őssejteket.”

Az expóra több mint húsz kiállító érkezett Szabadkáról, de volt, aki egészen Újvidékről hozta el termékeit. Kunyi Farkas Klaudia, szervező, alapítóelnök, Anahitas: „A várandósságtól kezdve a babanevelésen keresztül minden megtalálható. Az előadások folyamatosak, egész nap zajlanak, ugyancsak a várandósságtól a gyereknevelésig terjednek a témák.”

Az első szabadkai Angel Dreams Expón a cumisüvegtől kezdve a gyermekjátékokon át egészen a szépségápoló termékekig szinte bármit meg lehetett találni. A nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők a tervek szerint jövőre is megszervezik a kiállítást.

Szabadka
Szabadegyetem
Anahitas

Most

07:21

Magyarország: 23 új fertőzött, 4 halott

Újabb 23 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3816 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon. Az aktív fertőzöttek száma 1311 főre csökkent.
06:52, Frissítve: 06:58

Elhalasztották a SpaceX kilövését

A rossz időjárás miatt mégsem indították útnak szerdán a floridai űrállomásról a SpaceX magánvállalat űrhajóját, amely amerikai asztronautákat szállítana a Nemzetközi Űrállomásra.
22:39

Palics várja a turistákat

Újraindulnak júniustól az ingyenes városnéző gyalogtúrák Szabadkán, jelentette be a Város Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója.
21:31, Frissítve: 21:37

Támad a levéltetű – mit tehetünk?

A karantén és a kijárási tilalom miatt, aki csak tehette, igyekezett szépítgetni a kertjét, udvarát. Hiába azonban a kis fák eddigi gondozása, ha kártevők jelennek meg rajta. Mit tehetünk ilyenkor?

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.