Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Dragan Miljanić

A bácsfeketehegyi református gyülekezetnek 14 új felnőtt tagja van

2021.05.16
13:44
2021.05.16
16:41
Forrás
Pannon RTV
Konfirmációt tartottak Bácsfeketehegyen. A református templomban 14 fiatal vált a gyülekezet felnőtt tagjává, miután az ünnepi istentiszteleten tanúbizonyságot tettek hitükről és tudásukról.

Idén 11 fiú és 3 lány vált a gyülekezet hitbéli felnőtt tagjává. A gyermekek nagyon örültek az eseménynek, hiszen ez jelzi életük egy komoly mérföldkövét. A felkészítő hittanórák nagy része online zajlott.

Nádi Balázs, Bácsfeketehegy: „Tanultuk, amit a tanár úr küldött online, mivel nem lehetett jönni, és ez azért probléma volt. Az utóbbi két hétben jöttünk templomba.”

Pannon RTV/ Dragan Miljanić

A szülők és nagyszülők is lelkesen várták a konfirmáció napját.

Pál Károly, Bácsfeketehegy: „Ez családi ünnep Bácsfeketehegyen. Összejön a család, rokonság, hiszen újra lett nagykorú a családban.”

Pannon RTV/ Dragan Miljanić

A konfirmáció sok tanulást, előkészületet igényelt.

A gyerekek a szentírásból és a református hitvallásból kaptak kérdéseket, amelyekre a gyülekezet előtt válaszoltak. Ezzel a fiatalok hitben nagykorú tagjaivá váltak az egyháznak.

Orosz Attila, református esperes, Bácsfeketehegy: „Kicsit izgalommal élem meg ezt az egész helyzetet, hiszen az érintett családok szempontjából, a református gyülekezet szempontjából, az anyaszentegyház szempontjából a konfirmáció az egyik legnagyobb horderejű gyülekezeti esemény.”

A konfirmálás a református hitélet egyik legnagyobb eseménye, a többségében református bácsfeketehegyi közösségben Vajdaság-szerte a legtömegesebb ez az egyházi ünnep.

Bácsfeketehegy
Orosz Attila
konfirmáció

Most

22:56

Olaszország-Svájc 3-0

Az olasz labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte Svájc csapatát Rómában, az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel a nyolcaddöntőbe jutott.
20:17

A 6 hónapos Boško segítséget kér

Boško 2021. január 14-én született Újvidéken. Három hónapos volt, amikor a szüleinek feltűnt, hogy nem a korának megfelelően fejlődik. A vizsgálatok után jött a diagnózis: SMA1 - gerinc eredetű izom atrófia, 1. típus.
17:28, Frissítve: 19:53

Nyílt napok a szabadkai ATB Severben!

A szabadkai ATB Sever vállalat minden szerdán 12 órától nyílt napot szervez, a Mágneses mezők 6-os szám alatt található üzemében. A nyílt napok célja, hogy az érdeklődők megismerjék a vállalat nyújtott álláslehetőségeket.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.