Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Téglás Henrietta Éva

Bácskossuthfalván is fellobbant az Összetartozásunk Tüze

2023.06.05
11:30
2023.06.05
16:58
Forrás
Pannon RTV
Több Kárpát-medencei településhez hasonlóan Bácskossuthfalván is fellobbant az Összetartozásunk Tüze. Az Életfa Nagycsaládosok Egyesületének szervezésében harmadik éve csatlakoznak a helyiek az eseményhez.

A bácskossuthfalvi tűzoltóotthon udvarán emlékeztek a helyiek a trianoni békediktátum 103. évfordulójára. Fodor Zoltán, a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetségének elnöke is köszöntötte az egybegyűlteket, majd ének és szavalat hangzott el.

Crnkovity Éva, pedagógus, Bácskossuthfalva: „2010 óta vagyok bácskossuthfalvi, egyébként Magyarországról, Csongrád vármegyei Mindszentről származom és nekem nagyon sokat jelent. Mióta itt élek, nekem sokkal többet jelent magyarnak lenni és ez a nap azért is fontos, mert számunkra, hogy családon belül, mint Magyarország és Vajdaság, mi is összetartozunk, mert mi is pont egy testvértelepülési kapcsolatban ismerkedtünk meg a férjemmel.”

A bácskossuthfalviak büszkék magyarságukra, az összetartozás érzése mindannyiukban erősen él, ezért is csatlakoztak az Összetartozásunk Tüze elnevezésű megmozduláshoz - hangzott el az eseményen.

Boldizsár Stefanov Frida, a bácskossuthfalvi Életfa Nagycsaládosok Egyesületének elnöke: „Az Életfa Nagycsaládosok Egyesülete a Kárpátaljai Cserkésszövetség felhívására idén harmadik alkalommal szervezte meg az Összetartozásunk tüzét, ami a trianoni békeszerződés 103. évfordulójára, június 4-ére esik és ugye ez a nemzeti összetartozás napja is, nálunk is ezt jelképezi ez az ünnep, ezért jönnek össze az emberek, hiszen mindegy, hogy határon innen vagy határon túl vagyunk, mi magyarok összetartozunk és ez a tábortűz is ezt az összetartozást jelképezi.”

Az összetartozás tüzét pontban 20:23 perckor lobbantották fel, ugyanakkor, amikor hat kontinens, negyven országának ezer helyszínén. Voltak, akik gyertyát is gyújtottak. A bácskossuthfalvi megemlékezés barátkozással folytatódott.

Bácskossuthfalva
Crnkovity Éva
Boldizsár Stefanov Frida
nemzeti összetartozás napja

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:57

Öntözés a mezőgazdaságban - Drága, de szükséges

Az elmúlt évtizedben évről,évre kevesebb csapadék hullott, ami arra késztette a gazdákat, hogy öntözőrendszerekbe fektessenek. Számos támogatási formát lehet igénybe venni erre a célra, viszont így sem sokan engedhetik meg maguknak, hogy locsoljanak.
17:08, Frissítve: 19:24

Táboroznak a gólyák

Több mint 30 gólya kezdi meg tanulmányait a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon. Az év kezdete előtt minden évben megszervezik a hagyományos gólyatábort, ahol az oktatás előtt megismerkedhetnek, illetve összebarátkozhatnak az elsőévesek.

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.