Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A bácskossuthfalvi lánglovagok története

2021.12.04
18:20
2021.12.04
19:27
Forrás
Pannon RTV
Bemutatták Bácskossuthfalván a Szent Flórián szolgálatában című könyvet, amely részletesen írja le a falu önkéntes tűzoltó egyesületének történetét.

A könyv szerzője Papp László, aki már 2015-ben elkezdte a téma kutatását. Munkáját a szabadkai, az újvidéki és a budapesti levéltár, valamint a bácskossuthfalvi önkéntes tűzöltő egyesület archivált dokumentumai segítették.

Pannon RTV

Papp László, szerző: „Kihoztuk a Széchényi levéltárból, Budapestről az egyesület alapszabályzatát, amelyből kiderült, hogy amit eddig tudtunk, hogy a tűzoltó egyesület alakulását két évvel korábbra kell tenni. Hiszen a Széchényi levéltárban lévő alapszabályzat ezt igazolta. Ekkor merült fel annak az ötlete, hogy ezt részletesen fel kell dolgozni, és 2015-től folyamatosan gyűjtöttem az adatokat, és így készült el mára az önkéntes tűzoltó egyesület könyve.”

Bácskossuthfalva
Szent Flórián
könyv
könyvbemutató

Most

22:34

Európában sokan szeretnének űrhajósok lenni

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet.
21:12

Sok a temetés, gond van a koporsóellátással

Nőtt a kereslet és csökkent az ellátás üteme – sok mindenre igaz ez az elmúlt időszakban, és így van ez a temetkezéseknél is. Vajdaságban a temetkezési vállalkozásoknak jóval előre kell tervezniük, nehogy koporsó nélkül maradjanak.
19:46, Frissítve: 19:56

Kézilabda Eb: Nem sikerült a továbbjutás

Igazi parázs mérkőzést játszott a magyar és az izlandi kézilabda válogatott. Az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Magyarország legjobbjai egy góllal (30:31) kikaptak északi ellenfelüktől.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.