Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A bácskossuthfalvi lánglovagok története

2021.12.04
18:20
2021.12.04
19:27
Forrás
Pannon RTV
Bemutatták Bácskossuthfalván a Szent Flórián szolgálatában című könyvet, amely részletesen írja le a falu önkéntes tűzoltó egyesületének történetét.

A könyv szerzője Papp László, aki már 2015-ben elkezdte a téma kutatását. Munkáját a szabadkai, az újvidéki és a budapesti levéltár, valamint a bácskossuthfalvi önkéntes tűzöltő egyesület archivált dokumentumai segítették.

Pannon RTV

Papp László, szerző: „Kihoztuk a Széchényi levéltárból, Budapestről az egyesület alapszabályzatát, amelyből kiderült, hogy amit eddig tudtunk, hogy a tűzoltó egyesület alakulását két évvel korábbra kell tenni. Hiszen a Széchényi levéltárban lévő alapszabályzat ezt igazolta. Ekkor merült fel annak az ötlete, hogy ezt részletesen fel kell dolgozni, és 2015-től folyamatosan gyűjtöttem az adatokat, és így készült el mára az önkéntes tűzoltó egyesület könyve.”

Bácskossuthfalva
Szent Flórián
könyv
könyvbemutató

Most

11:24, Frissítve: 11:41

Nyári napközi Palicson

Nyári napközit szervez a Palics Magyar Művelődési Egyesület a helyi iskolában 5-től 15 éves korú gyerekek számára. A résztvevőket kézműves foglalkozások, társas- és szabadtéri játékok várják az elkövetkező két hétben és augusztus második két hetében.
10:29

Katasztrofális az aszályhelyzet több olasz tartományban

Az öt olasz régió mindegyike, a többi között Lombardia, Veneto és Piemont tartomány az ország északi részén, a Pó folyó vízgyűjtő medencéje mentén fekszik. A legnagyobb olasz folyó, a Pó vízszintje pedig hetven éve nem volt ennyire alacsony.
10:21

Megújul a Pitypang ovi Adán

Megkezdődött Adán a Čika Jova Zmaj Iskoláskor Előtti Intézmény központi épületének felújítása. A kétszintes Pitypang épület vízvezetékhálózatának teljes cseréjét végzik.

Népszerű