Ugrás a tartalomra

Bakić: Szó sincs a Subotica-trans privatizációjáról

2023.03.07
14:31
2023.03.07
21:28
Forrás
Pannon RTV
Stevan Bakić a közvállalattal kapcsolatban felmerülő hírekre reagált. Szabadka polgármestere és az utasszállító közvállalat igazgatója közös sajtótájékoztatójukon a nemrégiben megvásárolt indítóberendezés kapcsán felmerülő kételyekre is reagált.

Egy, a múlt héten nyilvánosságra került levél szerint a szabadkai Subotica-trans Utasszállító Közvállalat igazgatója kérvényezte a város vezetőségénél a vállalat privatizációját nehéz anyagi helyzetük miatt.

Dejan Ljubisavljević, a közvállalat igazgatója cáfolta a magánosítással kapcsolatos híreket, szerinte ugyanis a Subotica-trans kapcsán a köz- és magánszféra közötti partnerségi kapcsolat merült fel, amely más szerb városokban már jól funkcionál. Ez egy olyan partnerségi eljárás, amelyet a szerb kormány hagyhat jóvá, a helyi önkormányzatok pedig maximum csak kezdeményezői lehetnek ennek az eljárásnak - hangsúlyozta Ljubisavljević.

„Összehasonlító elemzést végeztem, elemeztem a Subotica-transot, és tudják önök is, hány panasz érkezik hozzánk a szolgáltatásunk minősége miatt, milyen autóbuszokat vezetünk, milyen szolgáltatást nyújtunk, mindannyian tudják, miről beszélünk. Ez a partner, egy potenciális partner, aki ebben az esetben bizonyos befektetéssel járulna hozzá a vállalathoz. Ez a befektetés hozzájárulna a városunk minőségibb forgalmához. A lakosok jobb és biztonságosabb módon utazhatnának.”

Emellett egy másik eset miatt is ráirányult a figyelem a Subotica-transra, ugyanis egy olyan számla került nyilvánosságra, amely szerint a közvállalat tavaly novemberben több mint 1 millió dinárért vásárolt egy indítóberendezést, amelynek kereskedelmi ára, a levél szerint, megközelítőleg 80 ezer dinárba kerül.

Erre reagálva Szabadka polgármestere, Stevan Bakić hangsúlyozta, a berendezés nem önkormányzati pénzből lett kifizetve.

„Valóban 997.843 dinárba került, az adó nélkül. És nem is a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat pénzéből, nem is a szabadkaiak, azaz a szabadkai önkormányzat pénzéből lett vásárolva. Ezt az összeget a Dunav biztosító különítette el és vette meg a Subotica-transnak a sikeres és hosszútávú együttműködés jegyében.”

Mivel a város tisztában van a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat rossz anyagi helyzetével, a város vezetősége egy tanulmány kidolgozásáról kötött szerződést a legkedvezőbb ajánlatot tevő céggel. A tanulmány célja a városi és peremvárosi tömegközlekedés újratervezése és fejlesztése - tette hozzá a polgármester.

Sutrans
Subotica trans
Subotica-trans Utasszállító Közvállalat
Szabadka
busztársaság
Stevan Bakić
Dejan Ljubisavljević

Most

18:12, Frissítve: 18:17

Két nap alatt ezer kilométert repült egy mentett kis hattyú

Példa értékű összefogással és sikersztorival zárult a kis hattyú megmentése. A jeladóval ellátott kis hattyú a szabadon engedését követően egy hónapra, április 12-én útnak indult, a legfrissebb adatok alapján, jelenleg a Fekete-tengernél tartózkodik.
17:18, Frissítve: 19:33

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihat

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.
16:04

421 hete az élen

Novak Đoković a 421. hetet kezdte meg az ATP-lista élén. A világ legjobb teniszezőjének jelenleg 10.035 pontja van, ezzel pedig tovább növelte előnyét az olasz Jannik Sinnerrel szemben.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.