Ugrás a tartalomra
Police.hu

Bakondi: A magyar határon is nőtt a migrációs nyomás

2019-09-11
06:59
2019-09-11
07:07
Forrás
MTI
Tavalyhoz képest a magyar határon is nőtt az illegális határátlépési kísérletek száma - mondta a magyar miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

Bakondi György elmondta: az idén eddig 7500-an próbáltak illegálisan átlépni a magyar határokon. Kitért arra is, Törökországból a Balkán irányába tartó útvonalon jelentős a migrációs növekedés. Kiemelte, hogy ez a növekedés figyelhető meg a horvát-bosnyák, a szerb-horvát, a szlovén-horvát határon is. Bakondi György megjegyezte, a balkáni helyzet mindig is nehéz volt. Most a migrációs nyomás során az államok fellépését sokszor eszközhiány, pénzhiány, létszámhiány nehezíti. Ezért is lenne fontos, hogy ezeket az országokat közelítsék az európai integrációhoz, és segítsék őket abban, hogy amikor határaikat védik, Európa határait is védjék - mondta a magyar főtanácsadó.

Bakondi György
migránsok
határ
Magyarország

Most

08:43, Frissítve: 08:50

Több katonaiskola lesz Magyarországon

A tervek szerint 2030-ig 8-10 honvédközépiskola és kollégium, illetve honvédkollégium kezdi meg működését Magyarországon - közölte a Népszava kérdésére a Honvédelmi Minisztérium.

Népszerű