Ugrás a tartalomra
migránsok sorban, lábak
Illusztráció: Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Bakondi: Nőtt a migránsok száma a Nyugat-Balkánon

2019-09-04
11:13
2019-09-04
11:54
Forrás
MTI
Az eddigi harmadával nőtt a migránsok száma a Nyugat-Balkánon - mondta Bakondi György, a magyar miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója ma reggel az M1 aktuális csatornán.

A főtanácsadó elmondta, komoly a terheltség Bosznia-Hercegovinában, ahol jelentősen romlott a belbiztonsági helyzet. Idén eddig csak a magyar határon mintegy 7300 illegális határsértőt fogtak el. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt nyolc hónap minden napjára jutott illegális határsértő, és gyakran tömegesen próbálkoztak. Ennek alapján nagyon hasznosak, eredményesek és szükségesek azok az intézkedések, amiket a magyar kormány annak idején a kerítés megépítése és a jogi határzár megalkotása időszakában rögzített - hangsúlyozta. Bakondi György elmondta azt is, az elmúlt időszakban hangoztatott politikusi vélemények azt támasztják alá, hogy egyre többen felismerik a külső határok védelmének fontosságát az Európai Unióban is, azzal együtt, hogy a belső biztonság a határon kezdődik.

Bakondi György
Nyugat-Balkán
migránsok

Most

07:36, Frissítve: 07:48

Szükségállapot Velencében

Szükségállapotot hirdetett az olasz kormány az áradás miatt Velencében, 20 millió euró gyorssegélyt kap a város a legsürgősebb teendőkre.
07:17, Frissítve: 07:28

Foci: Szerbia legyőzte Luxemburgot

Az Európa-bajnoki selejtezősorozat B-csoportjában tegnap Szerbia 3–2-re nyert Belgrádban Luxemburg ellen, míg Portugália 6-0-ra verte Litvániát.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.