Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Bánáti óvodapedagógusok találkozója

2019-11-14
07:17
Forrás
Pannon RTV
A Brunszvik Teréz Magyar Óvodapedagógusok Egyesülete szervezésében a tordai művelődési otthonban megnyílt az Angyalkert című képkiállítás.

Ezt követően pedig Kovács Hanna bemutató foglalkozást tartott az óvodások és óvodapedagógusok részére a helybeli iskolában. Az Angyalkert című képkiállítás anyaga - közel ötven kinagyított kép – a martonvásári óvodamúzeumból származik. A képeken korhű játékszerek láthatóak. Szőke Anna, a Magyar Óvodapedagógusok Egyesületének az elnöke emlékeztetett, hogy 191 évvel ezelőtt, 1828-ban, Brunszvik Teréz létrehozta az első Angyalkertet, vagyis a kisdedóvó intézetet, 1840-ben pedig már 80 ilyen intézet működött.  Felléptek a tamásfalvi, a magyarittabéi, a szentmihályi és a tordai óvodások. A kiállítás következő színhelye Csókán lesz.

Torda
óvodapedagógus

Most

12:29, Frissítve: 12:56

Hogyan védekezzünk a kánikula ellen?

Az idei év legmelegebb napja előtt állunk. Ma bőven 30 fok felett lesz a hőmérséklet. Holnap is folytatódik a kánikula, szombat este azonban markáns hidegfront érkezik, záporokkal, zivatarokkal.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.