Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Bánáti óvodapedagógusok találkozója

2019-11-14
07:17
Forrás
Pannon RTV
A Brunszvik Teréz Magyar Óvodapedagógusok Egyesülete szervezésében a tordai művelődési otthonban megnyílt az Angyalkert című képkiállítás.

Ezt követően pedig Kovács Hanna bemutató foglalkozást tartott az óvodások és óvodapedagógusok részére a helybeli iskolában. Az Angyalkert című képkiállítás anyaga - közel ötven kinagyított kép – a martonvásári óvodamúzeumból származik. A képeken korhű játékszerek láthatóak. Szőke Anna, a Magyar Óvodapedagógusok Egyesületének az elnöke emlékeztetett, hogy 191 évvel ezelőtt, 1828-ban, Brunszvik Teréz létrehozta az első Angyalkertet, vagyis a kisdedóvó intézetet, 1840-ben pedig már 80 ilyen intézet működött.  Felléptek a tamásfalvi, a magyarittabéi, a szentmihályi és a tordai óvodások. A kiállítás következő színhelye Csókán lesz.

Torda
óvodapedagógus

Most

16:23

Hollandia nyerte a női kézilabda vb-t

Hollandia győzelmével zárult a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokság, miután Danick Snelderék a rendkívül izgalmas fináléban 30–29-re legyőzték Spanyolországot.
16:14, Frissítve: 16:19

Kalandos kirándulás és ajándékok

Nem mindennapi utazásban volt ma részük az érdeklődőknek a Télapóval, ugyanis a Szerbiai Vasutak egy újévi hangulatba öltöztetett szerelvényt indított a Szabadka-Palics útvonalon, oda-vissza.

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.