Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Bankvilág – segédtankönyv középiskolásoknak

2021.02.05
13:55
2021.02.05
17:42
Forrás
Pannon RTV
Szabadkán bemutatták a Bankvilág című segédtankönyvet. A kiadvány a középiskolások számára szükséges közgazdasági alaptudás elsajátításában nyújt segítséget.

A Bankvilág Loboda Szonja és Lazić Éva közgazdász szaktanárok munkája, a szakmai recenziót pedig Tóth Kornél és Nagypál Judit, a zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola igazgatója és szaktanára készítette el.

Pannon RTV

A segédtankönyv a Magyar Nemzeti Tanács és a szabadaki Bosa Milićević Közgazdasági Középiskola gondozásában jelent meg a magyar kormány támogatásával. A bemutatón Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke elmondta, hogy a tankönyvkiadók az általános iskolás korosztály számára kiadott magyar tannyelvű könyvekre összpontosítanak, ez miatt azonban háttérbe szorult a középiskolások könyveinek írása és fordítása. Ezért a Magyar Nemzeti Tanács komoly feladatot vállalt magára, 18 középiskolai tankönyv fordítását látta elő, ezek után kerülnek sorra a szakiskolák kiadványai.

Pannon RTV

Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke: „A Magyar Nemzeti Tanács, amíg a szakközépiskolák tankönyvei, fordításai és írása nem kerülnek előtérbe, addig sem akart várni és segédtankönyvek kiadásába bocsátkoztunk. A mai napon bemutatott Bankvilág már a nyolcadik segédtankönyv, amely a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával jelent meg. A közgazdasági és kereskedelmi középiskolások számára ez már a második segédtankönyv, hiszen 2019 márciusában jelent meg a Pénzvilág, ez alkalommal pedig a Bankvilág. Azok a középiskolások tudják majd forgatni, használni ezt a segédtankönyvet, akik a közgazdasági és kereskedelmi szakközépiskolák különböző szakirányzatain tanulnak.”

Bankvilág
segédtankönyv
könyvbemutató
MNT
Magyar Nemzeti Tanács
Jerasz Anikó

Most

22:03, Frissítve: 22:08

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.
19:20, Frissítve: 20:54

Kellene a hó a földekre

Hiányzik a hó a földekről. Január elején rekordokat döntött a szokatlanul enyhe időjárás. Ennek csak a gazdák nem örülnek, hiszen a hideg hiányában egyre több az áttelelő kórokozó, melyek a tavasz kezdetével azonnal károsítani kezdenek.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.