Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Barátkozási nap a Domus Pacisban

2021.06.26
14:26
2021.09.26
19:19
Forrás
Pannon RTV
Barátkozási napot szervezett a Keresztény Értelmiségi Kör a Horgos melletti Domus Pacisban. Az eseményen Huzsvár László néhai nagybecskereki megyéspüspökre emlékeztek.

A Domus Pacisba mintegy 110 résztvevőt vártak Vajdaság 16 településéről.

Megalakulása óta minden évben szervez a Keresztény Értelmiségi Kör tagjai számára barátkozási napot. A közös imádság után ezúttal is érdekes, ismeretterjesztő előadásokat hallgathattak a résztvevők. Huzsvár László néhai nagybecskereki megyés püspök munkásságára, szerény életére emlékeztek.

Harmath Károly, ferences rendi atya: „Ha az életét nézzük, akkor kicsit csendben, a háttérben dolgozott, nem akart sohasem kitűnni, de mindig nagy dolgokat vitt végbe. És ez az, ami megfogja az embert. Másrészt pedig számunkra ezen a vidéken nagyon fontos, hogy megtanuljuk értékelni azokat az embereinket, akik itt, ebben a térségben dolgoznak, működnek bármilyen téren kezdve a mérnöktől a teológiai tanárig. Ezek mind fontosak.”

A Keresztény Értelmiségi Kör legközelebb augusztus 28-án, Szent Ágoston napján szervez ismét barátkozási napot.

Szabó Károly, elnök, Keresztény Értelmiségi Kör: „A barátkozási napnak mindig az a célja elsősorban, hogy egyrészt lelki felüdülést nyújtson az embereknek a szentmisén keresztül. Másrészt pedig mindig igyekszünk egyfajta tudást biztosítani, egyfajta többletet, valami olyanról beszélni, amiről általában amikor elmennek templomba az emberek, akkor nem beszélnek. Ezért hívunk mindig különleges előadókat ezekre a napokra.”

Szabó Károly hozzátette, az őszi hitismereti napjukon a történelmi egyházak képviselői az eucharisztiáról tartanak majd előadásokat. A KÉK barátkozási napján egyébként megjelent Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke is.

Domus Pacis
Horgos
Harmath Károly
Huzsvár László
Szabó Károly
Keresztény Értelmiség Kör

Most

Népszerű