Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Becsengettek Temerinben is

2020.09.02
16:05
2020.09.02
16:49
Forrás
Pannon RTV
Zökkenőmentesen telt a tanév első napja a temerini Kókai Imre Általános Iskolában.

A diákok az egészségügyi feltételekkel is megismerkedtek. A járványhelyzet miatt kisebb csoportokban zajlik az oktatás.

Fél évnyi kihagyás után tértek vissza a diákok az iskolapadba. Szigorú egészségügyi feltételek mellett zajlik az oktatás, a maszk viselése is kötelező.

Varga Somogyi Viktor, diák, Kókai Imre Á. I., Temerin: „Elég rossz, főleg, hogy nem értjük egymást, és elhagyjuk a maszkokat, valaki nem hordja, és így elég nehéz, úgymond, hozzászokni.”

Pannon RTV/Juhász Géza

Móricz Eszter, tanítónő, Kókai Imre Á. I., Temerin: „Tulajdonképpen csak ismerkedés volt, rajzoltak, festettek, bemutatkoztak. Közben persze az első órán ismertettük a maszkhasználatot, és ott van most is az asztalon a kézfertőtlenítő. Hoztak ők saját maguk is, egyéni használatra, hogy ott legyen.”

A tizenöt főnél nagyobb osztályok két csoportra lettek osztva. Az egyik csoport hétfőn, szerdán és pénteken van az iskolában, a másik kedden és csütörtökön vesz részt az oktatásban. A beosztás hetente változik.

Zelenka Angéla, tanárnő, Kókai Imre Á. I., Temerin: „A tanítás ezekben a kisebb csoportokban is nagyon szépen zajlott. A nagy osztályok helyett csak legtöbb 15 gyerek lehet bent a tanteremben, így velük értelemszerűen sokkal könnyebb dolgozni, mint mondjuk 29-cel egyszerre.”

A fegyelemre is jó hatással van, hogy egyszerre kevesebb tanuló van az intézményben.

Sziveri Béla, igazgató, Kókai Imre Á. I., Temerin: „Mivel a gyerekek két csoportra vannak osztva, tehát fele van itt. Ez a fele, nagyon érdekes módon, mintha átérezné – vagy lehet, hogy át is érzik – az egész szituáció komolyságát. Nem rohangálnak, nem ordítanak, nem sikoltoznak, a tanteremben vannak bent, fegyelmezetten, szépen. Végül is olyan érzése van az embernek, hogy nincs tanítás.”

Az egészségügyi előírások részeként most minden osztálynak saját tanterme van, és a felsősök rendszeres vándorlása helyett most a szaktanárok cserélik a termeket.

Temerin
Kókai Imre Általános Iskola
iskola kezdés
Sziveri Béla
koronavírus

Most

12:24

Kölyök kalamajka és Párja nincs Óbecsén

Egy év kihagyás után ismét beindultak az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör programjai. Tegnap több száz vajdasági és külföldi fiatal tehetség mutatta be néptánctudását a Petőfi színpadán.
11:07, Frissítve: 11:16

Fitt percek a Pannon Televízióban

Új műsorral jelentkezik a Pannon Televízió. Nyáron sem maradnak mozgással kapcsolatos tartalmak nélkül a nézőink. A Fitt percek elnevezésű rövid átmozgató műsor részleteiről Kókai Mónika szerkesztő beszélt.
10:29, Frissítve: 12:00

Ma van a szerb rendőrség napja

A központi ünnepséget a Szerbia Palota előtt rendezik meg ma délelőtt, ahol többek között 1337 új rendőrtisztet avatnak - mondta Aleksandar Vulin belügyminiszter a Szerbiai RTV-nek adott interjújában.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.
Horgos-2

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.