Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Becsengettek Temerinben is

2020.09.02
16:05
2020.09.02
16:49
Forrás
Pannon RTV
Zökkenőmentesen telt a tanév első napja a temerini Kókai Imre Általános Iskolában.

A diákok az egészségügyi feltételekkel is megismerkedtek. A járványhelyzet miatt kisebb csoportokban zajlik az oktatás.

Fél évnyi kihagyás után tértek vissza a diákok az iskolapadba. Szigorú egészségügyi feltételek mellett zajlik az oktatás, a maszk viselése is kötelező.

Varga Somogyi Viktor, diák, Kókai Imre Á. I., Temerin: „Elég rossz, főleg, hogy nem értjük egymást, és elhagyjuk a maszkokat, valaki nem hordja, és így elég nehéz, úgymond, hozzászokni.”

Móricz Eszter, tanítónő, Kókai Imre Á. I., Temerin: „Tulajdonképpen csak ismerkedés volt, rajzoltak, festettek, bemutatkoztak. Közben persze az első órán ismertettük a maszkhasználatot, és ott van most is az asztalon a kézfertőtlenítő. Hoztak ők saját maguk is, egyéni használatra, hogy ott legyen.”

A tizenöt főnél nagyobb osztályok két csoportra lettek osztva. Az egyik csoport hétfőn, szerdán és pénteken van az iskolában, a másik kedden és csütörtökön vesz részt az oktatásban. A beosztás hetente változik.

Zelenka Angéla, tanárnő, Kókai Imre Á. I., Temerin: „A tanítás ezekben a kisebb csoportokban is nagyon szépen zajlott. A nagy osztályok helyett csak legtöbb 15 gyerek lehet bent a tanteremben, így velük értelemszerűen sokkal könnyebb dolgozni, mint mondjuk 29-cel egyszerre.”

A fegyelemre is jó hatással van, hogy egyszerre kevesebb tanuló van az intézményben.

Sziveri Béla, igazgató, Kókai Imre Á. I., Temerin: „Mivel a gyerekek két csoportra vannak osztva, tehát fele van itt. Ez a fele, nagyon érdekes módon, mintha átérezné – vagy lehet, hogy át is érzik – az egész szituáció komolyságát. Nem rohangálnak, nem ordítanak, nem sikoltoznak, a tanteremben vannak bent, fegyelmezetten, szépen. Végül is olyan érzése van az embernek, hogy nincs tanítás.”

Az egészségügyi előírások részeként most minden osztálynak saját tanterme van, és a felsősök rendszeres vándorlása helyett most a szaktanárok cserélik a termeket.

Temerin
Kókai Imre Általános Iskola
iskola kezdés
Sziveri Béla
koronavírus

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.