Ugrás a tartalomra
Pixabay/Myriams-Fotos

Befagyasztják a cukor árát

2022.05.25
17:37
2022.05.26
12:37
Forrás
021.rs, Magyar Szó
A hírek szerint holnaptól a boltokban minden kiszerelésű cukor árát korlátozzák majd Szerbiában - értesült a szerb sajtó.

A cukor kilogrammonkénti 89 dináros ára megmarad, de módosítják a korábbi határozatot, hogy az minden csomagolásra érvényes legyen.

Az erre vonatkozó döntést az indokolja, hogy az elmúlt napokban cukorhiány volt tapasztalható a szerbiai üzletekben. Egyes információk szerint sokan nagy mennyiségben elkezdték felvásárolni a kedvezményes, egy kilogrammos kiszerelésű cukrot, míg a nagyobb csomagolások árát a kereskedők szabadon alakíthatták. Az 5 kilogrammos kiszerelés ára egyes helyeken 700, a 10 kilogrammosé pedig 1400 dinár is volt.

cukor
árbefagyasztás
Szerbia

Most

11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.
10:48, Frissítve: 10:55

Könnyítik a vasúti teherforgalmat

Elfogadta a szerb parlament Külügyi Bizottsága a szerb és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításait - írja közösségi oldalán Kovács Elvira.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.