Ugrás a tartalomra
Pixabay/sipa

Beharangozták, és meg is drágul a cigi

2022.07.11
14:56
Forrás
Blic, Vajdaság MA
Július 14-én megdrágul a cigaretta, érvénybe lép a korábbi döntés - jelenti a Nova.rs.

Amint arról a Blic nemrég beszámolt, a legolcsóbb cigi 300, a legdrágább pedig 580 dinárba kerül majd. Ennek oka a külön jövedéki adó másfél dináros emelése, amelyet évente kétszer korrigálnak, januárban és júliusban. Ezt követően még 6 alkalommal lesz áremelés. A Blic értesülései szerint az állam a jelenlegi 79,75 dinár helyett 81,25 dinárban részesül dobozonként. A változtatások célja az uniós normákhoz való igazodás, amely szerint 2025-re a jelenlegi 70 helyett legalább 90 eurót kellene keresnie az államnak 1000 szál cigarettán, dobozonként pedig 1,8 eurót. E szerint, három év múlva a szerbiai dohányosok ugyanazt az árat fizetik majd ezért az élvezeti cikkért, mint az uniós országokban.

cigaretta
cigi
dohány
dohányzás
jövedéki adó
drágulás
áremelkedés

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:29, Frissítve: 16:15

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 16:24

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.