Ugrás a tartalomra
Pixabay/41330

Bejatović: Bevezetik Szerbiában az életfogytig tartó börtönbüntetést

2019-03-14
15:00
Forrás
Vajdaság Ma
Szerbia be fogja vezetni az életfogytig tartó börtönbüntetést, azzal, hogy 25 év után lehetőség lesz a feltételes szabadlábra-helyezésre.

Ezt nyilatkozta a Politikának Stanko Bejatović professzor, a büntetőjogi elmélettel és gyakorlattal foglalkozó szerbiai egyesület elnöke, a büntetőtörvénykönyv módosításával foglalkozó munkacsoport tagja. Az életfogytiglanra ítélt személyek 25 év után kérvényezhetik a szabadlábra helyezésüket, amiről a bíróságnak kell döntenie. Ennek az intézkedésnek a bevezetésére a legsúlyosabb bűncselekmények elkövetői miatt van szükség, akik a nyilvánosságot megrázó bűnt követtek el, mint amilyen egy gyermek megölése.

életfogytiglan
Stanko Bejatović

Most

20:20, Frissítve: 20:26

Magyarul csak a Semmi lesz Óbecsén

Elkezdődött a 62. Májusi Játékok, a gyermek- és ifjúsági színjátszók nemzetközi fesztiválja Óbecsén. A Fabula Rasa Színjátszó Grund Semmi című ifjúsági előadása kedden 18:15-kor lesz műsoron.
19:10, Frissítve: 20:29

A Tisza vízállása 374 centiméter Zentánál

Ez a szint teljesen átlagosnak mondható ebben az időszakban, áradástól nem kell tartani - mondják az illetékesek. A víz szintje 15-20 centimétert emelkedhet az elkövetkező napokban az esőzések miatt.
17:23

A méhek világnapja

Az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet arra figyelmeztet, hogy a beporzók számának és sokféleségének csökkenése katasztrofális következményekkel járhat táplálkozásunkra nézve.

Népszerű