Ugrás a tartalomra
Pixabay/41330

Bejatović: Bevezetik Szerbiában az életfogytig tartó börtönbüntetést

2019.03.14
15:00
Forrás
Vajdaság Ma
Szerbia be fogja vezetni az életfogytig tartó börtönbüntetést, azzal, hogy 25 év után lehetőség lesz a feltételes szabadlábra-helyezésre.

Ezt nyilatkozta a Politikának Stanko Bejatović professzor, a büntetőjogi elmélettel és gyakorlattal foglalkozó szerbiai egyesület elnöke, a büntetőtörvénykönyv módosításával foglalkozó munkacsoport tagja. Az életfogytiglanra ítélt személyek 25 év után kérvényezhetik a szabadlábra helyezésüket, amiről a bíróságnak kell döntenie. Ennek az intézkedésnek a bevezetésére a legsúlyosabb bűncselekmények elkövetői miatt van szükség, akik a nyilvánosságot megrázó bűnt követtek el, mint amilyen egy gyermek megölése.

életfogytiglan
Stanko Bejatović

Most

20:02

Vučić: Ukrajna a fő téma Davosban

Ukrajna kérdése játszik központi szerepet a Davosi Világgazdasági Fórumon, erről beszélt a szerb köztársasági elnök a szerb közmédiának, aki maga is részt vesz a rendezvényen.
19:33

Korszerű gépek és újítások kellenek

Sokan szeretnének korszerű gépeket vásárolni az Újvidéki Mezőgazdasági Vásáron. A beruházás azonban sokba kerül - mondják a termelők. Aki teheti, pályázati lehetőségeken keresztül próbál fejleszteni.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.