Ugrás a tartalomra
Pixabay/41330

Bejatović: Bevezetik Szerbiában az életfogytig tartó börtönbüntetést

2019-03-14
15:00
Forrás
Vajdaság Ma
Szerbia be fogja vezetni az életfogytig tartó börtönbüntetést, azzal, hogy 25 év után lehetőség lesz a feltételes szabadlábra-helyezésre.

Ezt nyilatkozta a Politikának Stanko Bejatović professzor, a büntetőjogi elmélettel és gyakorlattal foglalkozó szerbiai egyesület elnöke, a büntetőtörvénykönyv módosításával foglalkozó munkacsoport tagja. Az életfogytiglanra ítélt személyek 25 év után kérvényezhetik a szabadlábra helyezésüket, amiről a bíróságnak kell döntenie. Ennek az intézkedésnek a bevezetésére a legsúlyosabb bűncselekmények elkövetői miatt van szükség, akik a nyilvánosságot megrázó bűnt követtek el, mint amilyen egy gyermek megölése.

életfogytiglan
Stanko Bejatović

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:24, Frissítve: 17:34

Jó termést remélnek a szőlészek

A legtöbb észak-bácskai szőlősben alszanak még a tőkék. Ez a csapadékmenetes, a szőlőtőkékre még hűvös idő a legjobb metszésre. Eddig a legtöbb helyen a betakart tőkék bontása történt meg.
16:54, Frissítve: 18:16

Meghalt Baló György

A magyarországi televíziós szerkesztő, műsorvezető, a Magyar Televízió volt kulturális igazgatója, Pulitzer- és Prima Primissima-díjas újságíró 71 éves volt.

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.
Mentőautó

Holtan találtak egy 15 éves fiút Topolyán

A topolyai Bartók Béla utca egyik házában ma a reggel holtan találták a 15 éves O. A. -t. A kiskorú holttestét állítólag barátjának a dédanyja találta meg az ágyban.