Ugrás a tartalomra

Bejelentették, mikor hoznak ítéletet Mladić fellebezése ügyében

2021.04.30
21:41
2021.04.30
22:03
Forrás
MTI
Kihirdetését az eredeti ügyrend szerint tavaly márciusra ütemezték, azt azonban el kellett halasztani, egyrészt mivel Mladić műtéten esett át, másrészt a koronavírus okozta járványhelyzet miatt.

A hágai nemzetközi bíróság június 8-án hoz ítéletet Ratko Mladić ügyében. Az ENSZ törvényszéki mechanizmusa a népirtás, valamint háborús és emberiesség elleni bűncselekmények miatt 2017-ben elítélt volt boszniai szerb hadseregparancsnok fellebbezése ügyében hoz ítéletet.

Az ügyet korábban tárgyaló hágai Nemzetközi Törvényszék (NT) az egykori Jugoszlávia területén 1991 óta elkövetett, a nemzetközi humanitárius jogot súlyosan sértő cselekményekért felelős személyek ügyének tárgyalására jött létre. A törvényszék megbízatásának 2017. december 21-i lejárta után a fennmaradó ügyeket az ENSZ nemzetközi törvényszéki mechanizmusa (MICT) vette át.

Ratko Mladić
Hága
Nemzetközi Törvényszék

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:36, Frissítve: 19:25

Advent a faluban

Ünnepi műsorral és kirakodóvásárral várták az Advent a faluban elnevezésű rendezvényre a királyhalmiakat vasárnap délután. Az eseményen zsúfolásig megtelt a kultúrház.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.