Ugrás a tartalomra

Béke-építés amerikai módra

2012-09-20
17:27
Béke-építés címen műhelymunkát szerveztek az Ivan Šarić Műszaki Iskola diákjainak
Béke-építés címen műhelymunkát szerveztek az Ivan Šarić Műszaki Iskola diákjainak. A Nyitott Távlatok Civil Szervezet által szervezett eseményen Lane Stopher amerikai civil aktivista tartott előadást az erőszak és a béke kérdéseiről, majd a diákokkal konfliktusmegoldó szerepjátékokat játszottak. Mi az erőszak, milyen fajtái vannak, és ezzel szemben mit jelent a béke, illetve hogyan lehet azt felépíteni? Ezekkel a kérdésekkel kellett megbirkózniuk a jelenlevőknek. A szabadkai Nyitott Távlatok Civil Szervezet által szervezett tegnap esti előadást és műhelymunkát Lane Stopher amerikai civil aktivista tartotta angol nyelven. Már egy éve dolgozik folyamatosan Újvidéken, a Háborús Trauma Központnál. „Ezen a műhelymunkán a célunk egyszerűen az, hogy bemutassuk a béke-építés tudományos oldalát. Tehát azt, hogy szélesebb értelemben mit jelent az erőszak és a béke fogalma” – magyarázta az aktivista.A Nyitott Távlatok szervezet már tizenkettedik éve foglalkozik sikeresen különböző műhelymunkák és tréningek szervezésével középiskolások részére. Molnár Verona, a szervezet projektmenedzsere ismertette a céljaikat: „Mi középiskolásokkal foglalkozunk, vegyes csoportokkal, tehát vannak benne magyarok, szerbek, más nemzetiségűek is, és a téma a tolerancia, az erőszakmentes kommunikáció, a gyermekjogok és emberi jogok megismerése.” A szervezet októberben vajdasági középiskolásoknak svájci tanulmányutat szervez. Ennek célja, hogy a különböző országokból érkező fiatalok megismerkedhessenek és tapasztalatot cserélhessenek egymással.  
Szabadka
Béke-építés
nyitott távlatok civil szervezet

Most

18:46, Frissítve: 19:00

Tömeges oltás Szerbiában

Minél gyorsabban le kell zajlania a koronavírus elleni vakcinnációnak Szerbiában, a Nyugat-Balkánnak szánt vakcinaszállítmányokról egyeztetnek csütörtökön az EU vezetői, csütörtökre készül el az újabb oltópont Szabadkán.

Népszerű

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.