Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Béke, nyugalom, testi és lelki erő

2022.07.08
17:35
2022.07.09
07:01
Forrás
Pannon RTV
Vissza a természetbe. Sportpillanatok. Ezek is szerepeltek a VM4K Nyárhangoló fesztiváljának mai kínálatában. A jelenlévők érdekes beszélgetéseket hallhattak a természetközelség, illetve a sport jótékony hatásáról.

Szenvedélyes természetjárók, környezetvédők és lelkes sportolók osztották meg élményeiket és gondolataikat a témák kapcsán.

Pannon RTV/Csipak Edvin

A Vissza a természetbe című beszélgetésen szó volt többek között az élővilág és a folyók védelméről, a környezetkímélő életmódról. A beszélgetésben résztvevők egyetértettek abban, hogy már gyerekkorban el kell kezdeni a kicsik környezettudatosságra és a természet iránti szeretetre nevelését. Ez szerintük elsősorban a szülő dolga, akinek példát kell mutatnia.

Krizsán Adél, környezetbarát termékek készítője: „Amellett, hogy készítem ezeket a környezetbarát termékeket, két kisgyermek anyukája vagyok, velük használjuk a mosható pelenkát, de ezenkívül arra is neveljük őket, hogy ők is vigyázzanak a környezetre. Például otthon van kialakítva egy kis komposztáló, oda válogatjuk a lebomló szemetet.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

Fabó Ildikó öt éve vezet egy futóiskolát Szabadkán. Szerinte mindenkinek szüksége lenne legalább heti három alkalommal egy-másfél órát sétálni, kerékpározni vagy futni, kinek mi felel meg leginkább. A gyerekektől az idősekig mindenkinek ajánlja a testmozgást, mert nem csak testileg, de lelkileg is erősíti az embert.

„Olyan stresszes életmódot élünk, amiből aztán valamilyen szinten ki kellene szakadni, én ebben látom a sportolás fontosságát. Nem hiába foglalkozom állóképességi sportokkal már több mint harminc éve, mert pont ezek a sportok adták meg nekem, hogy kint lehetek a szabadban, kint lehetek a természetben. Egyszerűen nekem szükségem van erre a kapcsolatra.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

Aki meghallgatta mindkét beszélgetést, a következő szavak biztosan megmaradtak benne: béke, nyugalom, testi és lelki erő.

természet
sport
Nyárhangoló Fesztivál
Palics
Krizsán Adél
Fabó Ildikó

Most

17:58, Frissítve: 21:01

Várhelyi: a Nyugat-Balkán lehet Európa új energiabejárata

A Nyugat-Balkán lehet Európa új energiabejárata: az a térség, ahonnan Európa más útvonalakon, más szállítóktól sokkal megbízhatóbb módon tud energiához jutni - nyilatkozta az Európai Bizottság szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős tagja.

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.