Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A beköltözők száma igazolja az Európa Kollégium létjogosultságát

2022.09.29
18:32
2022.09.29
18:39
Forrás
Pannon RTV
Minden eddiginél több elsőéves egyetemista költözik be az újvidéki Európa Kollégiumba.

Ez pedig azt jelenti, hogy a kollégium igazolja létjogosultságát - mondta Újvidéken Pásztor István. A VMSZ elnöke kiemelte, hogy a hallgatók nagyobb száma fog az Újvidéki Egyetem különböző szakain tanulni, ez pedig azt jelenti, hogy sikerült eben a tekintetben is előrelépést elérni. Ugyanis ez azt jelenti, hogy sikerül a szülőföldön tartani a fiatalokat - tette hozzá a politikus.

Pannon RTV

Pásztor István, elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „Ez a Vajdasági Magyar Szövetség elsődleges prioritása. Persze mindenki eldönti, hogy hol kíván tanulni, hol kíván érvényesülni. A mi számunkra ez azért prioritás, mert az elmúlt évtizedek azt bizonyították, hogy azok, akik külföldön, elsősorban Magyarországon szereznek egyetemi, vagy főiskolai oklevelet, lévén ott szocializálódnak, nagyon ritkán jönnek vissza. Nekünk pedig az az érdekünk, hogy itt tartsuk a fiatalokat, hogy itt próbáljanak egzisztenciát teremteni. Meggyőződésünk az, hogy a mi szülőföldünk egy olyan vidék, ahol lehet élni, amelyiknek megvan a jövője és ez a jövő talán sokkal biztatóbb, mint ahogy azt emberek hajlamosak gondolni, vagy vallani.”

Európa Kollégium
Újvidék
Pásztor István

Most

11:28, Frissítve: 11:37

Egy napra elegendő a vértartalék Szerbiában

Mirjana Knežević, a Szerbiai Vérátömlesztési Intézet munkatársa azt mondta, a műtétek megnövekedett száma miatt jelenleg csak egy napra elegendő vértartalék van az intézetben, ami aggodalomra ad okot.

Népszerű