Ugrás a tartalomra
Dinovizija

Bela Durancira emlékeztek a Szabadkai Városházán

2021.07.03
19:24
2021.07.03
19:35
Forrás
Pannon RTV
A Szabadkai Városházán emlékeztek ma a csütörtökön 89 évesen, öt nappal a 90. születésnapja előtt elhunyt Bela Duranci szabadkai művészettörténészre.

Duranci mindig arra törekedett, hogy felhívja az emberek figyelmét a szecesszió fontosságára és jelentőségére. Több könyvet is írt erről a stílusról.

Bela Duranci 1931. július 5-én született Bácson. Érettségiét Szabadkán a gimnáziumban szerezte meg, a belgrádi Bölcsészet Tudományi Kar művészettörténeti szakán szerzett oklevelet. 1959-től 1975-ig volt a szabadkai Városi Múzeum kurátora, egy ideig pedig igazgatója is. Élete során több kitüntetésben is részesítették, 1996-ban megkapta Szabadka Város Pro Urbe-díját.

A mai megemlékezésen mások mellett jelen volt dr. Pásztor Bálint, a szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke és Kern Imre alpolgármester is.

Bela Durancit a Bajai úti temetőben helyezték örök nyugalomra.

Bela Duranci
szabadkai Városháza
megemlékezés

Most

08:49

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.

Népszerű