Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Beléphetnek Magyarországra az ott érettségiző diákok

2021.04.19
17:31
2021.04.19
17:36
Forrás
Közlemény
Beléphetnek Magyarország valamennyi megnyitott határátkelőhelyén azok a külföldön tartózkodó diákok, akik az érettségi vizsgán történő részvételüket igazolni tudják az intézmény vizsgabehívójával, május 2-a és 26-a, valamint június 2. és 26. között.

Az érintettek a járványügyi beutazási korlátozások alkalmazása nélkül, 1 fő hozzátartozó kíséretében léphetnek be Magyarországra. A magyar Oktatási Hivatal közleménye szerint a behívót kizárólag a vizsgázó jelentkezését fogadó intézmény tudja a vizsgázó számára elküldeni.

Hozzáteszik, a vizsgáknak a rendkívüli intézkedések szerinti átszervezése jelenleg még folyamatban van, ezért a vizsgabehívókat az április 19-ével kezdődő hét második felében tudják majd előállítani és elküldeni a vizsgázóknak.

Magyarország
érettségi
határ

Most

22:29

A hatodik napon

Tartalmas program vár a szerb sportolókra a tokiói olimpia 6. napján, a magyarok is újabb döntőkre készülnek.
17:45, Frissítve: 19:31

Mikor jöhet a harmadik dózis?

Konkrét döntések nem születtek, viszont több ajánlást is megfogalmaztak a köztársasági válságstáb mai ülésén. A lehetséges korlátozó intézkedésekről is egyeztettek.
15:34, Frissítve: 16:32

Szóval, rímmel, színházzal Óbecsén

Drámatábort szerveztek idén is Óbecsén, a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben. A résztvevők a bábozással és a mozgásszínházzal ismerkednek. A tanultakat pénteken gálaműsorban mutatják meg a közönségnek.

Népszerű