Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Belgrád a gócpont

2020-10-27
19:45
2020-10-27
21:18
Forrás
Pannon RTV
Belgrád a koronavírus-járvány fő gócpontja Szerbiában - mondta Dr. Predrag Kon a szerbiai RTV vendégeként.

A járványügyi szakember hozzátette, hogy a kór terjedését a maszkviseléssel lehet a legjobban megakadályozni. Véleménye szerint azonban ebben nem mindenki hisz, így pedig a vírus tovább fertőz.

Kon szerint a következő egy hét rossz lesz, sőt a halálesetek száma is megnövekedhet.

„Belgrádban hatalmas ugrás tapasztalható, ma 590 eset. Tehát a fő események itt vannak, Belgrádban. Azonban máshol is növekedés tapasztalható, de ami most Belgrádban történik, az eddig nem volt, legalábbis nem ilyen módon. A Covid-ambulanciákon egyre többen jelentkeznek, ez nem kérdéses. Egyre több a gyanús eset, így a mintavételek száma is. 26-án 1014 törletet vettek, ennek pedig mintegy negyven százaléka pozitív lett.”

Belgrád
koronavírus
gócpont
Predrag Kon

Most

14:33, Frissítve: 14:43

Égető szükség lenne terelőútra Temerinben

Temerin főutcáján folyamatos a személy- és teherforgalom. Elsősorban Újvidék vonzáskörzete miatt nagy az észak-dél irányú forgalom. A település tehermentesítése miatt régóta aktuális kérdés egy kerülőút kiépítése.
14:25

Szabadkára is visszaszivárognak a migránsok

Szabadkára is egyre több migráns tér vissza, és próbálkozik meg ismét nekivágni a magyar határkerítésnek. Amióta legutóbb összeszedték és távolabbi szerbiai befogadóközpontokba szállították el őket, néhány napig nyugalom volt a városban.
13:43

A KKT 100 napja Óbecsén

Száz nap alatt öt ülést tartott az új összetételű községi képviselő-testület Óbecsén. Az eddigi munkát és a koalíciós együttműködést ma sajtótájékoztatón értékelte Kiss Igor, az óbecsei képviselő-testület elnöke.
13:15, Frissítve: 14:59

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.