Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Belgrád a gócpont

2020.10.27
19:45
2020.10.27
21:18
Forrás
Pannon RTV
Belgrád a koronavírus-járvány fő gócpontja Szerbiában - mondta Dr. Predrag Kon a szerbiai RTV vendégeként.

A járványügyi szakember hozzátette, hogy a kór terjedését a maszkviseléssel lehet a legjobban megakadályozni. Véleménye szerint azonban ebben nem mindenki hisz, így pedig a vírus tovább fertőz.

Kon szerint a következő egy hét rossz lesz, sőt a halálesetek száma is megnövekedhet.

„Belgrádban hatalmas ugrás tapasztalható, ma 590 eset. Tehát a fő események itt vannak, Belgrádban. Azonban máshol is növekedés tapasztalható, de ami most Belgrádban történik, az eddig nem volt, legalábbis nem ilyen módon. A Covid-ambulanciákon egyre többen jelentkeznek, ez nem kérdéses. Egyre több a gyanús eset, így a mintavételek száma is. 26-án 1014 törletet vettek, ennek pedig mintegy negyven százaléka pozitív lett.”

Belgrád
koronavírus
gócpont
Predrag Kon

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.