Ugrás a tartalomra
Tanjug/Strahinja Acimovic

Belgrád már készül a nyitásra

2021.04.15
20:32
Forrás
Pannon RTV
A szerb fővárosban az országos átlag felett vették fel a vakcinát az emberek. Hétfőtől pedig akár a bevásárlóközpontokban is felvehetik a koronavírus elleni védőoltást, ugyanis mobil oltópontokat állítanak fel az üzletekben.

Járványról, nyitásról és oltottsági igazolásokról beszélt Pethő Attila Belgrád polgármesterével.

„Mindannyian örülünk, hogy nyugodni látszik a helyzet. Csökken a fertőzöttek és a vizsgálatok száma Belgrádban. A kórházakban lévő páciensek száma is csökken, de nem olyan gyorsan, amennyire szeretnénk. Ez jó hír, de messze vagyunk attól, hogy komolyabban elengedhessük magunkat. Én személyesen remélem, hogy a nyár könnyebb lesz mindannyiunk számára és egy kicsit elengedhetjük magunkat. Másrészt aggódok a szeptember, október miatt, amikor újra eljön az ősz, sikerül-e időben elvégezni az oltást és elérni a kollektív immunitást. Szerintem korai még elengedni magunkat” - mondta Zoran Radojičić, aki arról is beszélt, hogy mikorra várható a nyitás.

Belgrád
nyitás
koronavírus
Zoran Radojičić

Most

22:29

A hatodik napon

Tartalmas program vár a szerb sportolókra a tokiói olimpia 6. napján, a magyarok is újabb döntőkre készülnek.
17:45, Frissítve: 19:31

Mikor jöhet a harmadik dózis?

Konkrét döntések nem születtek, viszont több ajánlást is megfogalmaztak a köztársasági válságstáb mai ülésén. A lehetséges korlátozó intézkedésekről is egyeztettek.
15:34, Frissítve: 16:32

Szóval, rímmel, színházzal Óbecsén

Drámatábort szerveztek idén is Óbecsén, a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben. A résztvevők a bábozással és a mozgásszínházzal ismerkednek. A tanultakat pénteken gálaműsorban mutatják meg a közönségnek.

Népszerű