Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Nino Gualtieri

Belgrádban és Vajdaságban a legkönnyebb munkát találni Szerbiában

2019.07.29
08:30
2020.04.21
12:14
Forrás
Szerbiai RTV, Vajdaság MA
A legnehezebben Szerbia délkeleti részén tudnak elhelyezkedni a munkavállalók - nyilatkozta Zoran Martinović, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat igazgatója.

A tavalyi év ugyanezen időszakához képest 2,7 százalékkal csökkent a munkanélküliség, azaz jelenleg 12,1 százalékos - tette hozzá. Délkelet-Szerbiában ez az arány meghaladja a 14 százalékot. Szintén kedvezőtlen a helyzet, de nem ennyire Šumadijában és Nyugat-Szerbiában - mondta Martinović. Kiemelte, 2014 óta az idénymunkásokon kívül azok találnak legkönnyebben állást, akik készek elvégezni a legegyszerűbb teendőket.

A foglalkoztatási szolgálat már évek óta különféle programokat valósít meg a munkanélküliség csökkentése érdekében. Ilyenek a szakmai gyakorlat, az új munkahelyek megnyitása, az önfoglalkoztatás, valamint a különféle képzések és átképzések. Mivel az ötven évnél idősebbek nehezen találnak munkát, számukra külön programokat szerveznek - emelte ki a foglalkoztatási szolgálat igazgatója.

Belgrád
munkanélküliség
munkalehetőség
Zoran Martinović
Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat
Vajdaság

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:06

Színfalak mögött

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény több év kihagyás után idén ismét megszervezte a színházi nevelési óráját a helybeli általános iskola hetedik osztályosai számára.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.