Ugrás a tartalomra
Pixabay

Belgrádban tilos a műanyag zacskók eladása

2020.01.01
19:41
2020.01.01
19:46
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug, Vajdaság Ma
Vászontáskát, papírzacskót vagy lebomló anyagból készült zacskót lehet használni 2020-tól.

A belgrádi üzletek január elsejétől nem adhatnak nejlonzacskót vásárlóiknak. A fővárosi képviselő-testület még 2018 szeptemberében hozta meg az erről szóló határozatot, ami 2020. január 1-jén, vagyis szerdán lépett hatályba. Belgrádban mostantól, Újvidéken és Karlócán pedig majd 2021-től vezetik be a rendeletet.

A műanyag zacskók helyett vászontáskákat, papír- vagy biológiailag lebomló zacskókat használhatnak, amelyeket a kereskedők ingyen vagy egy bizonyos összegért a vásárlók rendelkezésére bocsáthatnak a belgrádi boltokban. A határozat megszegéséért a jogi személyek esetében 150 ezer dináros bírságot irányoztak elő. A vállalkozót 75 ezer dináros, a magánszemélyt pedig 25 ezer dináros bírsággal sújthatják.

műanyag zacskó
Belgrád
tilos
Újvidék
Karlóca
büntetés

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:01

Megáldották az idei termést Horgoson

Szentmisével és terményáldással ért véget Horgoson ma délelőtt a 32. Szüreti napok, a horgosi Havas Boldogasszony-plébániatemplomban. A termelők számára igazán lélekemelő élmény az ilyenkor megtartott istentisztelet.
10:53, Frissítve: 10:59

Klári néni emléke előtt tisztelegtek

Vlasityné Zélity Klárára emlékeztek Moholon. Népdalaival hatalmas örökséget hagyott hátra, nagy hatást gyakorolt a vajdasági és a magyarországi kultúrára is. Egész napos programmal készültek a szervezők a nótafa tiszteletére.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.