Ugrás a tartalomra
Pixabay

Belgrádban tilos a műanyag zacskók eladása

2020.01.01
19:41
2020.01.01
19:46
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug, Vajdaság Ma
Vászontáskát, papírzacskót vagy lebomló anyagból készült zacskót lehet használni 2020-tól.

A belgrádi üzletek január elsejétől nem adhatnak nejlonzacskót vásárlóiknak. A fővárosi képviselő-testület még 2018 szeptemberében hozta meg az erről szóló határozatot, ami 2020. január 1-jén, vagyis szerdán lépett hatályba. Belgrádban mostantól, Újvidéken és Karlócán pedig majd 2021-től vezetik be a rendeletet.

A műanyag zacskók helyett vászontáskákat, papír- vagy biológiailag lebomló zacskókat használhatnak, amelyeket a kereskedők ingyen vagy egy bizonyos összegért a vásárlók rendelkezésére bocsáthatnak a belgrádi boltokban. A határozat megszegéséért a jogi személyek esetében 150 ezer dináros bírságot irányoztak elő. A vállalkozót 75 ezer dináros, a magánszemélyt pedig 25 ezer dináros bírsággal sújthatják.

műanyag zacskó
Belgrád
tilos
Újvidék
Karlóca
büntetés

Most

15:55, Frissítve: 17:36

Interaktív előadás János vitézről

Petőfi Sándor János vitéz című művéből készített alsós diákoknak interaktív előadást a Perem Magyar Színházi Egyesület. A mintegy félórás darabot Vajdaság-szerte láthatják majd a gyerekek.
15:35, Frissítve: 17:41

Vasárnap GastroFest Óbecsén!

Vasárnap immár hatodik alkalommal szervezik meg Óbecsén a GastroFest gasztronómiai rendezvényt, amelyre 10 és 22 óra között várják a látogatókat az Erdőtelepítők Parkjában.

Népszerű

Dupla öröm a nyugdíjasoknak

A nyugdíjasok mától duplán örülhetnek, hiszen mostantól érvényesek az új nyugdíjas kártyák, ráadásul 5,5 százalékkal emelkednek a nyugdíjak Szerbiában.

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.