Ugrás a tartalomra

Belgrádban van a legtöbb koronavírus-fertőzött Szerbiában

2020.10.08
09:22
2020.10.08
09:29
Forrás
Szerbiai RTV
Egyre nagyobb az esélye a megfertőződésnek.

Most csaknem egyötödével nagyobb az esély arra, hogy valaki elkapja a koronavírust Szerbiában, mint a múlt héten. Ezt mondta a Szerbiai RTV reggeli Híradójában Darija Kisić Tepavčević. A köztársasági válságstáb tagja szerint, amíg a vírus itt van, soha nem mondhatjuk, hogy biztonságban vagyunk. A Batut Közegészségügyi Intézet igazgatóhelyettese aláhúzta: annak ellenére, hogy ebben a pillanatban a járványügyi helyzet nálunk az egyik legjobb, ez egyik pillanatról a másikra megváltozhat. Mint fogalmazott a legtöbb fertőzött jelenleg Belgrádban van, de nő a betegek száma Kragujevacon, Nišben, Vranjeban és Kraljevoban is.

koronavírus
járvány
fertőzés
Szerbia
Darija Kisić

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.
07:39, Frissítve: 07:54

Támadás az Eiffel-toronynál, egy halott

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy "Allah Akbar".
07:03, Frissítve: 07:29

Advent első vasárnapja

Eljött az ideje, hogy meggyújtsuk az első gyertyát az adventi koszorún. Az idei ünnepkör azonban rendhagyó, különbözik a korábban megszokottaktól.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.