Ugrás a tartalomra
Tanjug/Ministarstvo odbrane

A belgrádi vásárcsarnok fogadta az első betegeket

2020-03-29
13:27
2020-03-29
16:22
Forrás
Pannon RTV
A köztársasági polgári jogvédő szerint az épület előkészítése befejeződött és azonnal használható. Megérkeztek az első betegek mentőautókkal, rendőri kísérettel.

A csarnokban néhány nappal ezelőtt 3000 ágyat helyezett el a Szerbiai Katonaság.

A belgrádi vásárcsarnok készen áll a páciensek fogadására – jelentette ki ma délelőtt Zoran Pašalić, miután megtekintette az ideiglenes kórházzá átalakított épületet, és már meg is érkeztek az első betegek. A belgrádi vásárcsarnok épületébe az enyhe tünetekkel rendelkező pácienseket helyezik el.

Zoran Pašalić, köztársasági polgári jogvédő: „Éppen most tekintettük meg Anđelković ezredessel a belgrádi vásár egyes számú csarnokát, amelyet 730 páciens befogadására irányoztak elő. 80 elkülönített részt alakítottak ki. Részletesen megvizsgáltuk, hogy tiszteletben tartották-e azokat az alapelveket, illetve követelményeket, amelyeket a szabálykönyv is tartalmaz az ilyen helyzetekre vonatkozóan. Fontos számunkra, hogy a szabálykönyvben leírtakat tiszteletben tartották, főleg ami a különböző bejáratokat illeti annak érdekében, hogy a páciensek ne érintkezzenek az egészségügyi dolgozókkal, illetve hogy a fertőzés ne tudjon terjedni.”

Belgrádi Vásár
koronavírus

Most

08:43, Frissítve: 08:50

Több katonaiskola lesz Magyarországon

A tervek szerint 2030-ig 8-10 honvédközépiskola és kollégium, illetve honvédkollégium kezdi meg működését Magyarországon - közölte a Népszava kérdésére a Honvédelmi Minisztérium.

Népszerű