Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Bemutatták az újvidéki Mezőgazdasági Kar új traktorját

2020.10.01
15:32
2020.10.01
21:38
Forrás
Pannon RTV
Az Újvidéki Egyetem Mezőgazdasági Karán is ünnepélyesen megnyitották az idei tanévet. Üdvözölték az elsőéves hallgatókat, és bemutatták a legutóbb beszerzett mezőgépet is.
Pannon RTV

Az idei tanévtől egy újabb traktorral bővült az Újvidéki Egyetem Mezőgazdasági Karának mezőgépállománya. Az új, John Deere márkájú traktor elsősorban a földműves szakok hallgatóinak gyakorlati tudását hivatott gyarapítani.

Nedeljko Tica, dékán, Mezőgazdasági Kar, Újvidéki Egyetem: „Az egyetemistáink már az első traktorral is, amelyet két évvel ezelőtt vásároltunk, nagyon sikeresen végzik a feladatokat, ezzel a traktorral pedig még tovább fogjuk javítani az oktatás minőségét minden szakon, ahol mezőgazdasági eszközöket használunk.”

Az új traktorra 12 millió dinár lett szánva, amiből 4,5 milliót fedezett a Tartományi Mezőgazdasági Titkárság.

Vuk Radojević, tartományi mezőgazdasági titkár: „Ha a kar készen áll jelentős összegeket szánni erre, akkor a Tartományi Mezőgazdasági Titkárságnak is kötelessége pénzeszközöket szánni rá, és támogatni a korszerű gépesítés beszerzését.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Az Újvidéki Egyetemen is érvényben vannak a járványügyi előírások, de minden kar a saját lehetőségeihez mérten oldja meg az oktatást. A Mezőgazdasági Karon hagyományosan fognak folyni az előadások, de 35 percre rövidítik őket.

Zoran Milošević, tartományi felsőoktatási titkár: „Fontos megérezni a közvetlen kapcsolatot a gépesítés, a természet és az emberek között. Természetesen, mindazt, ami jellemzi minden egyetemi karunkat, tehát a tudás, amelynek nemzetközi jellegzetességei lesznek, de alkalmazott jellege is, mivel mi a mezőgazdaság, ha nem a fejlődésünk egy nagy lehetősége.”

Az idei tanévben a 740 szabad helyből 474-en iratkoztak be a Mezőgazdasági Kar első évfolyamára - hangzott el az eseményen.

traktor
Mezőgazdasági Kar
Újvidék
tanév

Most

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.