Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Bemutatták a duális- és vállalkozói képzés modelljét Szabadkán

2020.02.25
15:03
2020.02.25
16:15
Forrás
Pannon RTV
A duális- és vállalkozói képzés modelljének bemutatóját tartották meg Szabadkán, az Ivan Sarić Műszaki Iskolában.
Pannon RTV

A duális képzésről szóló törvény segít a diákok tudásának és készségeinek gyarapodásában, valamint segít abban is, hogy a munkáltatók megfelelő képességű munkaerőt találjanak - mondta Gabrijela Grujić.

Az oktatási miniszterhelyettes kiemelte, a duális képzés abban segíti a tanulókat, hogy a gyakorlati tapasztalatokat könnyebben elsajátítsák, valamint gyorsabban juthatnak munkahelyhez: „Azokról az eredményekről beszéltem, amelyeket az elmúlt négy évben értünk el. Az eredmények azt mutatják, hogy már 900 vállalat vesz részt, van hétezer diákunk, az idei iskolai évre 345 új vállalat jelentkezett és 3345 új hely nyílt a diákoknak. Mindez azt mutatja, hogy jó úton vagyunk. A duális oktatási rendszer, önkéntes rendszer. Tehát a diákok és a szüleik azért döntenek ez a modell mellett, mert már a 21. században élünk. A 21. század a képzettség százada, a fiataloknak szerteágazó tudással kell rendelkezniük.”

Szabadka
duális képzés
vállalkozói képzés
Gabrijela Grujić
miniszterhelyettes
oktatás

Most

15:20, Frissítve: 15:32

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 15:53

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.