Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Bemutatták a duális- és vállalkozói képzés modelljét Szabadkán

2020.02.25
15:03
2020.02.25
16:15
Forrás
Pannon RTV
A duális- és vállalkozói képzés modelljének bemutatóját tartották meg Szabadkán, az Ivan Sarić Műszaki Iskolában.
Pannon RTV

A duális képzésről szóló törvény segít a diákok tudásának és készségeinek gyarapodásában, valamint segít abban is, hogy a munkáltatók megfelelő képességű munkaerőt találjanak - mondta Gabrijela Grujić.

Az oktatási miniszterhelyettes kiemelte, a duális képzés abban segíti a tanulókat, hogy a gyakorlati tapasztalatokat könnyebben elsajátítsák, valamint gyorsabban juthatnak munkahelyhez: „Azokról az eredményekről beszéltem, amelyeket az elmúlt négy évben értünk el. Az eredmények azt mutatják, hogy már 900 vállalat vesz részt, van hétezer diákunk, az idei iskolai évre 345 új vállalat jelentkezett és 3345 új hely nyílt a diákoknak. Mindez azt mutatja, hogy jó úton vagyunk. A duális oktatási rendszer, önkéntes rendszer. Tehát a diákok és a szüleik azért döntenek ez a modell mellett, mert már a 21. században élünk. A 21. század a képzettség százada, a fiataloknak szerteágazó tudással kell rendelkezniük.”

Szabadka
duális képzés
vállalkozói képzés
Gabrijela Grujić
miniszterhelyettes
oktatás

Kapcsolódó tartalmak

Most

08:39, Frissítve: 08:44

Ma még napos, holnap esős

Borongós és napos időszakok válthatják egymást térségünkben ma. Csak délután alakulhat ki gyenge eső helyenként.
07:59

Meghalt a bükki füvesember

94 éves korában meghalt Szabó György, a bükki füvesember. A gyógyteáiról és gyógynövényes cseppjeiről ismert bükki füvesember saját otthonában hunyt el.
21:55, Frissítve: 07:55

Incidens Koszovó északi részén

Tüntetés és lövöldözés volt Koszovó északi részén. Ma reggel pedig egy kézigránátot hatástalanítottak az illetékesek a választási bizottság irodájában, Észak-Mitrovicában. Sérültekről nincs hír.

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.