Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A beoltottak is adhatnak vért - milyen feltétellel?

2021.06.03
08:37
2021.06.03
08:52
Forrás
Szerbiai RTV
A járvány lecsendesedésével lassan újra elkezdhetnek a szokásos módon működni a szerbiai egészségügyi intézmények, a halasztott műtétek is sorra kerülhetnek majd. Ez pedig azt jelenti, hogy nagy szükség lesz vérre, meg kell növelni a vértartalékokat.

1500 egység vér kellene hetente az országban, ehhez naponta 300 egység vért kell begyűjteni - mondta a Szerbiai RTV műsorában Ivana Rodić, a Transzfúziós Intézet illetékese. Arra kérik az önkénteseket, hogy adjanak vért. Rodić arra is emlékeztetett, hogy a Pfizer és a Sinopharm vakcinával beoltottak bármikor mehetnek véradásra, a Szputnyik V-vel és az AstraZenecával való oltást követően pedig két hetet kell várni.

vér
véradás
önkéntes
Transzfúziós Intézet

Most

13:52

Őrzöm a fogaimat, büszkén mosolygok

Május 3. hete a száj és fogak egészségének hete. Május 22-ig Szerbia-szerte felhívják a figyelmet a száj és a fogak egészségének fontosságára, hiszen ez is az általános egészségi állapot része.
12:47

Orbán Viktor bemutatta kormánya szerkezetét

Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedd reggel bemutatta a Fidesz-KDNP frakciószövetségnek kormánya szerkezetét, a minisztereket és ismertette feladataikat - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Népszerű